3 slidstærke gulvtyper, der passer til de fleste rum

Der er mange faktorer, der spiller ind, når man skal vælge et nyt gulv, men i dag er slidstyrke generelt højt på dagsordenen. Man ønsker nemlig ikke at investere i et nyt gulv, som ikke kan holde til hverdagens gang. Vi har derfor her samlet 3 slidstærke gulvtyper, som du kan lægge i de fleste rum i din bolig.

Polyurethan gulv

Et polyurethan gulv har en høj belastningsevne og tåler også en høj stødpåvirkning – og det betyder, at gulvet kan holde i mange år, uanset hvad du udsætter det for. Det er også stødabsorberende, så det er behageligt at gå på – både med sko, på strømpefødder og med bare fødder. Derudover er et polyurethan gulv også et fugefrit gulv, hvilket betyder, at det er let at rengøre og billigt at vedligeholde. Der er faktisk kun én ulempe ved polyurethan gulvet, og det er simpelthen, at du ikke kan lægge det selv. Der skal professionel assistance til.

Epoxy gulv

Et epoxygulv er et meget modstandsdygtigt gulv. Det kan holde til alt, hvad du kan kaste efter det, lige fra olie og benzin til blege- og rensemidler. Der er altså intet, du kan spilde på et epoxygulv, som det kan tage skade af. Eppxygulvet er også både varme- og vandtæt, så du kan bruge det i alle rum, også vådrum. Med et epoxygulv får du også meget for pengene. Det kan nemlig installeres henover både beton, træ og andre gulvtyper, så i mange tilfælde er nedbrydning af tidligere gulve slet ikke nødvendigt – og så er kvadratmeterprisen heller ikke dårlig i forhold til den kvalitet, du modtager. Sidst men ikke mindst et epoxygulv dig mange dekorationsmuligheder, i form af både farver og mønstre. Det giver dig mulighed for at give din indretning et helt unikt præg med et gulv, der er udformet ud fra dine personlige ønsker. Der er kun enkelte ulemper ved epoxygulvet. Det kræver hjælp fra en professionel og så er det også en tidskrævende proces, da det skal tørre ordentligt. Bestil et nyt epoxygulv her.

Betongulv

Et betongulv er et naturmateriale lavet ud af grus, sten, cement og vand. Det er sanseligt, men samtidig meget slidstærkt. Materialet giver en ensartet, ubrudt overflade, hvilket betyder, at gulvet er både hygiejnisk og rengøringsvenligt. Beton er også et materiale med gode termiske egenskaber, så hvis du har gulvvarme, vil varmen fordele sig godt i rummet og give et stabilt indeklima. Et betongulv kan have mange forskellige udtryk alt efter overfladebehandlingen. Det kan have alt fra en mat, poleret og rå overflade til en mere skinnende og farvet overfalde. Der er nogle enkelte ulemper ved betongulvet. Det er f.eks. meget hårdt at gå på og kan også give en rungende akustik, som dog kan blødes op med møbler, billeder og akustikplader. Et betongulv kan heller ikke lægges af andre end professionelle.