3 ting du kan lave i Herning

På den midtjyske hede ligger Herning – en by i rivende i udvikling og med masser at byde på. Byen summer af liv, og der er et væld af spændende ting at give sig til. Nogle gange kan det være svært at finde ud af præcis, hvad man skal opleve, når man kommer til en ny by. Forhåbentlig kan denne guide give dig et billede af nogle af de ting, Herning har at byde på.

En by kendt for sit rige kulturliv

Herning er nok allermest kendt for at være en by der rummer en masse sportsevents, koncerter og kulturliv. Mange kender Jyske Bank Boxen, som har lagt hus til mange koncerter med helt store verdensstjerner og derudover har rummet store events i forbindelse med sport. Derudover finder du flere interessante kunstmuseer. Både det moderne museum HEART og Carl-Henning Pedersen & Else Alftelts Museum er et visit værd og giver dig helt særlige kunstoplevelser. Her kan du læse meget mere om de events og andre begivenheder der finder sted i Herning.

Oplev midtbyens liv

Når du er i Herning, er det et must at opleve midtbyen. Gå ned gennem den hyggelige midtby og mærk den lokale stemning. Der er masser af gode muligheder for shopping, og et væld af gode caféer, restauranter og barer, som du kan slå dig ned på. Der er noget for enhver smag.

Kravl til tops på kunstværket Elia

Et af vartegnene i Herning er det store kunstværk Elia. Skulpturen skal opleves i virkeligheden og det er helt obligatorisk at du bestiger Elia, når du er i Herning. Herfra har du en flot udsigt over hele byen – og er du ultraheldig ser du det enestående fænomen, når Elia på tilfældige tidspunkter spyer ild mellem søjlerne. Det sker meget sjældent og er ikke noget, som mange har oplevet at se.