Baby og mad

18. marts 2021

Sponseret indlæg

Når man får sin nyfødte i armene for første gang, er der mange ting der florerer i hovedet. En af tingene er mad. Barnet skal helst have råmælk det første stykke tid, fordi der er en masse gode vitaminer og mælken går ind og påvirker barnets immunforsvar. Derfor er det vigtigt at barnet får brystmælk hos moren. Men når barnet er 4-6 måneder gammel, så kan barnet begynde at blive introduceret til mere fast føde, end modermælken. Men før du kan begynde at give mere fast føde, skal de barn kunne sidde op selv og kunne lave tyggebevægelser.  

Giv barnet brystmælk så længe som muligt

Babyer spiser ikke særlig meget mad, og derfor er det vigtigt at man stadig fortsætter med at give brystmælk, selvom man begynder at give grød. Få det indført i jeres dagligdag, hvor du giver barnet grød efter barnet har sover til middag. Og så når barnet bliver sulten igen, så kan du give brystmælk. Desuden har babyens mave ikke godt af, at man fjerner brystmælken fra den ene dag til den anden, det skal ske gradvist. 

Nogen bestemt fødevare?

Der er ingen regler om hvad du skal begynde at give dit barn med, når det fylder 4-6 mdr. Men der er flere forskellige fødevare, som man kan prøve at give sit barn. Det vigtigst er dog, at man kigger på emballagen, og ser hvilken aldersgruppe det passer til. For der er anført på nogen 4+ og andre 6+. 

4+ betyder at barnet kan få denne fødevare efter de er fyldt 4 måneder og derefter. Det betyder at konsistensen er fin, og der er ikke risiko for store klumper som barnet kan kløjes i. 

6+ betyder at barnet skal være over.6 måneder gammel for at spise denne fødevare. Der er konsistensen lidt grovere end den til 4+. Fordi barnets tyggebevægelser er udviklet, og barnet kan sluge større portioner og maven kan tåle det grovere. 

Så kan du også opleve at se pakker hvor der står 9+, 12+, og det hentdyer naturligvis til 9 måneder og 12 måneder gammel. Man skal kigge efter hvor gammelt ens barn er, men også hvor god barnet er til at tygge og ikke kløjes i maden. Måske dit barn ikke er særlig god til at tygge når bandet fylder 6+, og så er det tilladt at blive i 4+ lidt endnu. Man kan også vælge at lave sin egen grød-typer, såsom risgrød, hirsegrød, æblemos, øllebrød, havregryn, der er en masse inspiration at hente på internettet. 

Relateret Artikler

Sådan bliver alle klar til bryllup

Sådan bliver alle klar til bryllup

Et bryllup kan et være en af de største begivenheder i ens liv. Derfor vil det også for mange være en dag, som man ser frem til. For nogen vil man måske også begynde at glæde sig, allerede inden man er blevet forlovet. Men selvom ideen om denne dag altså kan florere i...

Sjove aktiviteter for hele familien

Sjove aktiviteter for hele familien

Sommeren er en skøn tid, som man kan fylde med sjove aktiviteter sammen med familien. Så snart børnene får sommerferie, er det bare med at komme i gang med familiekvalitetstiden. Man kan planlægge sjove ture og prøve nye ting af. Læs med her og få lidt inspiration til...

3 gode gaveidéer til kæresten

3 gode gaveidéer til kæresten

Er du i tvivl om, hvad du skal købe til din kæreste op til deres fødselsdag eller jeres årsdag? Nogle mennesker er bare svære at give gaver til, særligt hvis de har alt, de kunne mangle, og ikke ønsker sig noget. Læs med her og få inspiration til tre forskellige slags...