Beskyttelse af personlige data: Sådan overholdes GDPR

6. september 2022

Sponseret indlæg

Denne forordning er designet til at styrke og ensrette databeskyttelseslovgivningen i hele EU. GDPR gælder for enhver virksomhed, der behandler eller har til hensigt at behandle personoplysninger om enkeltpersoner i EU, uanset om disse virksomheder er baseret i eller uden for EU. Hvis du er en virksomhedsejer, der endnu ikke overholder GDPR, så fortvivl ikke! I denne artikel vil vi skitsere, hvordan du overholder GDPR og beskytter dine kunders personlige data.

Vigtigheden af ​​GDPR

Det beskytter ikke kun persondata for enkeltpersoner i EU, men det pålægger også betydelige bøder til virksomheder, der overtræder forordningen. Den maksimale bøde, der kan pålægges, er €20 millioner, eller op til fire procent af en virksomheds globale årlige omsætning, alt efter hvad der er størst.

Hovedprincipper i GDPR

Dette er hovedprincipperne i GDPR, som du skal være opmærksom på:

 

– Gennemsigtighed: Du skal være klar og gennemsigtig over for enkeltpersoner om, hvordan du bruger deres personlige data.

– Dataminimering: Du bør kun indsamle og behandle de persondata, der er nødvendige til de formål, du har angivet.

– Datanøjagtighed: Du skal tage skridt til at sikre, at de personoplysninger, du behandler, er nøjagtige og ajourførte.

– Datasikkerhed: Du skal tage skridt til at beskytte de personlige data, du behandler, mod uautoriseret adgang, brug eller videregivelse.

– Dataopbevaring: Du skal tage skridt til at sikre, at de personoplysninger, du behandler, kun opbevares så længe, ​​det er nødvendigt til de formål, du har angivet.

– Ansvarlighed: Du skal kunne demonstrere overholdelse af GDPR.

 

For at sikre, at din virksomhed fungerer i overensstemmelse med GDPR, kan du læse mere om GDPR her og udforske online platformen for en nemmere måde at overholde GDPR.

Sådan overholder du GDPR

Der er et par vigtige ting, du skal gøre for at overholde GDPR:

 

-Få eksplicit samtykke fra kunder, før de indsamler, bruger eller deler deres data. Det betyder, at du skal have en klar og kortfattet privatlivspolitik, der forklarer, hvordan du vil bruge kundedata.

– Tillad kunder at få adgang til, ændre eller slette deres data til enhver tid. Kunder skal nemt kunne kontakte dig for at gøre dette.

– Hold data sikker ved at implementere passende sikkerhedsforanstaltninger. Dette inkluderer ting som at kryptere data og have en databrudsplan på plads.

– Indsaml kun de data, du har brug for, og slet dem, når du ikke længere har brug for dem.

 

Hvis du er virksomhedsejer, der behandler eller har til hensigt at behandle personoplysninger om enkeltpersoner i EU, skal du overholde GDPR ved at indføre de nødvendige tekniske og organisatoriske foranstaltninger. Dette vil beskytte dine kunders personlige data og sikre, at du er ansvarlig for deres brug.

Relateret Artikler

Opdag alle fordelene ved en slyngetræner

Opdag alle fordelene ved en slyngetræner

Når først du har prøvet kræfter med en slyngetræner, så vil du næppe kunne overgive dig til andre former for træning. Det er i hvert tilfælde et godt supplement til styrketræning med masser af fordele. En slyngetræner er et redskab som du med sikkerhed kan finde i...

Maling i topkvalitet fra mehr.dk

Maling i topkvalitet fra mehr.dk

Leder du efter maling? mehr.dk er det perfekte sted at shoppe alt, hvad du har brug for af maling - både indendørs og udendørs! Med priser langt under den normale butikspris kan du spare stort på kvalitetsmalingsprodukter! mehr.dk tilbyder også ekspertrådgivning, så...

Afgørende skridt at tage, før du køber et hus

Afgørende skridt at tage, før du køber et hus

Der er ingen følelse af at købe dit første hjem. Det er en spændende tid, men det kan også være lidt overvældende. Hvis du er på udkig efter at købe et hus, er der et par afgørende skridt, du skal tage, før du foretager dit køb. I denne artikel vil vi skitsere nogle...