Bliv klar til de kolde måneder med lækkert strik

29. november 2021

Sponseret indlæg

Vi er hermed noget til det tidspunkt på året, hvor man skal have godt med lag på for at kunne holde varmen. Selvom vi oppe i det kolde nord stammer fra vikingerne, så er det ikke os alle, der er lige gode til det med kulde, så det er vigtigt, at man får godt med tøj på!

 

Hold varmen i nordisk garn

En helt ideel måde at holde varmen på er ved at udnytte et naturmateriale som uld. Uld isolerer nemlig rigtig godt og er derfor med til at holde på varmen, hvilket er ønskværdigt på de smukke skovture, når man tager på julegaveindkøb eller blot skal frem og tilbage mellem hjem, skole og arbejde i de kolde vintermåneder. Uld har derfor alle dage været et foretrukket materiale og i dag hvor strikkeglæden for alvor er blusset op efter nedlukningen grundet COVID-19 tilbage i marts 2020, så er uld kun blevet endnu mere populært.

 

Nordisk garn – lav de lækreste sweatre

I takt med, at mange generelt er blevet mere bevidste om deres forbrugsmønstre og hvilke materialer de ifører sig, så er flere også begyndt at strikke og lave eget tøj på anden vis. Især den stigende interesse i at strikke har taget fart og i takt hermed, er der også kommet en stigende interesse for, hvilke garnsorter, der er bedst at anvende – herunder nordisk garn.

 

Tre gode grunde til at købe nordisk garn

  • Garnet er vandafvisende: Det lyder måske for godt til at være sandt, men det er sådan, at uld har en vandskyende yderside. Det betyder, at ens uldsweater forbliver tør selvom man sveder på en rask gåtur.
  • Det er isolerende: Uld temperaturregulerer sammen med kroppen. Det betyder, at hvis man er i kolde omgivelser eller fryser, så vil uldfibrenes luftige struktur binde sig til den varme luft, som kroppen afgiver, altså, vil varmen ikke forsvinde. Omvendt vil ulden absorbere fugt fra kroppen, når man sveder og dermed skabe en nedkøling mellem ulden og kroppen.
  • Det er åndbart og lugtresistent: ”Hvad?!” tænker du måske, men den er rigtig nok! Der skal rigtig meget til før en uldtrøje kommer til at lugte af sved. Det skyldes blandt andet dets evne til at håndtere fugt, men også uldfibrenes struktur. Selvfølgelig skal man være opmærksom på, at hvis man sveder meget i sin uldtrøje flere dage i streg, så vil det sætte sig i tøjet. Men ellers kan en god luftning mellem brug gøre underværker.

Relateret Artikler

En klogere måde at se på: Have a look briller

En klogere måde at se på: Have a look briller

Hvis du nogensinde har kæmpet med dårligt syn, ved du, hvor frustrerende det kan være. Heldigvis er teknologien kommet med en innovativ løsning. Have a Look-briller er det nyeste inden for intelligente briller, der bruger en kombination af AI og avanceret optik til at...

Hvorfor skal du købe en signetring?

Hvorfor skal du købe en signetring?

Smykkemarkedet er stort som aldrig før. Der findes et hav af forskellige modeller og typer af smykker. Nogle minder om hinanden, mens andre er unikke og aldrig set før. Dette er et marked, som tidligere primært har henvendt sig til kvinder, og gjort det godt. Der er...

Forkæl dig selv med produkter fra JBS

Forkæl dig selv med produkter fra JBS

Af og til kræver det, at man forkæler sig selv lidt ekstra, med nogle lækre tøjprodukter. Det behøver ikke nødvendigvis være en super moderne og farverig hættetrøje, eller et meget fornemt jakkesæt. Nogle gange er det nok, blot at kigge på det simple og basic, som vi...