Bliv klar til ravjagt med disse 3 tips

Flere og flere begynder at interesserer sig for rav og ravjagt. Det er en spændende aktivitet, og den kan underholde hele familien – store såvel som små. Kunne du godt tænke dig at tage på ravjagt, men ved du ikke, hvordan du kommer i gang? Så læs med videre og bliv klar til ravjagt på ingen tid.

Hvor skal ravjagten finde sted?

Først og fremmest skal du finde ud af, hvor du vil lede efter rav henne. Der er naturligvis nogle steder, hvor fremkomsten af rav er højere end andre. Nogle af de bedste steder til ravjagt i Danmark, det er på strandene langs Vendsyssels østkyst og den jyske vestkyst. Du kan også være heldig at opsnappe fine ravklumper ved andre danske kyster – sandsynligheden er bare ikke nær så stor.

Gør ravjagten til en leg med en UV-lommelygte

Du kan komme ud for at lede efter rav meget tidligt om morgenen eller sent ud på aftenen, hvor det er meget mørkt. Det kan derfor være svært at se ravklumperne, men med en ravlygte, også kendt som en UV-lommelygte, så bliver det så let som en leg. Lommelygten med UV-lys er nemlig i stand til at lyse ravet op, og du kan derfor let spotte det iblandt tang, skaller og sten. Vil du købe en lommelygte til din ravjagt, så tag et kig på udvalget af lommelygter hos GrejFreak.dk.

Undgå kolde, våde fødder med gummistøvler af god kvalitet

Der er ikke noget værre end at vade hele vejen hjem i drivvåde sko, og det øger samtidig risikoen for, at du opsnapper en sygdom i farten. Det er der ikke noget sjovt ved. Sørg derfor at investere i fodtøj af god kvalitet til din ravjagt. Gummistøvler er et oplagt valg, og de bør være vandtætte og velforet, så du ikke kommer til at fryse.