Byggelegetøj til børn

Byggelegetøj kan være med til at udvikle børns motorik, hånd-øje koordination, balance, fantasi og intelligens med flere. Byggelegetøj er klassisk legetøj, som har været populært i mange år. Glæden ved leg med byggelegetøj kan således også genkendes af flere generationer i familien. I legen med legetøjet har børn det sjovt, samtidig med at de udvikler sig. Legen bliver således både sjov og lærerig. Med legetøjet har børn altid gode legemuligheder og mulighed for fordybelse. Legen med denne type legetøj er noget, der kan more ethvert barn, og som forældre, bedsteforældre og anden familie kan være med til, fordi de alle ved, hvordan det fungerer. Det kan være en lærerig udfordring for børn at bygge forskellige figurer og lignende, og der er utallige muligheder for grineflip i forbindelse med legen – både for de store og små i familien. Det er både sjovt og lærerigt at lege med legetøjet. Find byggelegetøj her.

Udvikling gennem leg med byggelegetøj

I legen med byggelegetøj udvikles børns koncentrationsevne, og de får mulighed for at bruge deres fantasi. De lærer også at klassificere, organisere, sammenligne og danne mønstre. Børn kan udvikle sig hurtigt. Fra nogle børn er 2 år gamle, kan de bygge tårne og figurer af klodser, og de bliver i denne alder bedre og bedre til at kende farver, former og lignende fra hinanden. Børns motorik styrkes også i legen. Her kan man skelne mellem grovmotorik og finmotorik. Finmotorik er de små bevægelser, som for eksempel kunne ske ved munden og hænderne. Finmotorikken styrkes blandt andet, når børn tegner, når de former ler, og den kan også udvikles, når de bygger med byggeklodser og lignende legetøj. Motorik spiller en vigtig rolle i barnets udvikling, da denne hænger sammen med eksempelvis indlæring og koncentration. Man skal være opmærksom på, om barnet er sikkert, når det leger med byggelegetøj, og på at man køber legetøj, som passer til barnets aldersgruppe.

Byggelegetøj i træ

Byggelegetøj i træ er super smukt. Intet træ ser ens ud, hvorfor de forskellige byggeklodser alle vil have forskelligt udseende. Det er mere naturligt end legetøj i eksempelvis plastik. Det giver mulighed for fantastisk leg og kan gives videre i generationer. Det skaber gode rammer for leg på tværs af generationer, hvilket især er tilfældet, hvis det er noget legetøj, som de ældre generationer i familien også legede med, da de var små. Med legetøj i træ kan man skabe sjove stunder og gode minder med lærerig leg i familien og med gode venner.