Danmarks ældste og smukkeste købstæder

Faaborg er ikke kun en af Danmarks ældste og smukkeste købstæder, men også et sted fyldt med historie. Oplev byens brostensbelagte smalle gader, velbevarede gamle købmandsgårde og Klokketårnet, som er byens vartegn. Derudover kan du nyde naturen omkring Faaborg, såsom Med Det Sydfynske Øhav i forhaven eller Svanninge Bakker i baghaven. Uanset hvilken type oplevelse du søger, kan du finde det i Faaborg. Tag på en af de guidede ture, der findes i byen, og lær mere om Faaborgs spændende historie. Du kan også leje et cykelkort, så du selv kan udforske byen på to hjul. Kortene kan købes herunder. Der er mange gode grunde til at du sammen med din familie eller kæreste skal besøge Faaborg.

Museum Faaborg er et af de mange spændende steder

Museum Faaborg er et af de mange spændende steder, du kan besøge i byen. Museum Faaborg er et totalkunstværk med maleri, skulptur, arkitektur og møbelkunst – og samspillet mellem de forskellige kunstarter er usædvanligt. Den smukke bygning byder på mønstrede mosaikgulve, vægge i skønne farver, søjler og et mylder af gange og rum. Tilsammen skaber dette en totaloplevelse, som er svær ikke at blive fascineret af. Det samme gælder museets historie, som også er ud over det sædvanlige. Museum Faaborg blev grundlagt af kunstneren Aage Worsaae, der også stod bag bygningens unikke arkitektur. Worsaae ville skabe et museum, der var anderledes end de traditionelle kunstmuseer, og han lykkedes med dette mål. Museum Faaborg har i dag en meget stor samling af dansk kunst, og et sted som du burde besøge hvis du elsker kunst og historie.

Faaborg Havnebad er et af Faaborgs mange spændende attraktioner

Faaborg Havnebad er et af Faaborgs mange spændende attraktioner. Det er en unik mulighed for at bade direkte i fjorden, og samtidig kun 100 meter fra Faaborg centrum. Faaborg Havnebad har badefaciliteter for små børn med bassin på lavt vand, udendørs bruser, toiletfaciliteter og sauna. Havnebadet er tilgængeligt døgnet rundt året, og det kan bruges af alle – både sommer og vinteren hvis man er til vinterbadning.