De gamle egyptere gjorde det – og du kan også brygge din egen øl

Øl blev allerede brygget af oldtidens folk, inden de egyptiske pyramider blev bygget. I dag nydes øl overalt på kloden, og det er den tredje mest populære drik i verden efter vand og te.

Det kan derfor ikke overraske, at antallet af bryggerier på verdensplan er ekstremt højt, og at mange er kæmpestore og leverer til hele verden. Det betyder også, at der findes et endnu større antal typer og varianter af øl.

Drømmer du om at brygge din helt egen øl? Så er det heldigvis både nemt, sjovt og lærerigt, bare du har styr på ingredienserne og ikke mindst det rette brygudstyr.

Bryg din egen øl derhjemme

Selvom Danmark er hjemsted ikke blot for én af de globale ølgiganter og flere store og mellemstore bryghuse, dukker der også flere og flere mikrobryggerier op. Er man en rigtig øl-entusiast, brygger mange også selv øl i deres eget hjem.

Det er efterhånden mange år siden, at denne tendens begyndte. For 50 år siden var hjemmebryg noget, som kunne klares med et par glasballoner, gærrør og andre småting, som ikke kunne vælte budgettet.

I dag kan du brygge din egen øl ved hjælp af omfattende og avanceret brygudstyr, hvor processen ikke adskiller sig meget fra processen hos Carlsberg eller Heineken. Bare du har korn, humle og gær og det rette brygudstyr, er det nemt at komme i gang.

Brygudstyr til hjemmebryggeren

Vil du i gang med at brygge din egen øl, kan du nemt skaffe det nødvendige brygudstyr online. Hos JMBRYG, som har både webshop og en fysisk butik i Hadsten, kan du finde alt det brygudstyr, hjemmebryggeren har brug for.

Hvis du er nybegynder og aldrig har haft andet at gøre med øl end at nyde det, bliver du måske helt rundtosset af at se oversigten over brygudstyr. Og klikker du ind på de forskellige kategorier, finder du ting, der mere ligner noget fra et laboratorium, end noget du kan bruge i dit eget hjem.

Heldigvis er der hjælp at hente. På hjemmesiden kan du finde ikke blot råd og vejledning, for JMBRYG har også sammensat startsæt til begyndere. Oveni forhandler de en lang række ølkits, med alle nødvendige ingredienser og brygudstyr til brygning af alt fra tjekkisk, britisk og belgisk øl til juleøl og påskeøl. Du kan nemt og hurtigt komme i gang med at brygge din helt egen øl på den måde.