Derfor har du brug for en bedemand

Når det uundgåelige sker og vi mister en vi holder af, så er en af de tungeste opgaver, at planlægge begravelsen. Dette kan man selvfølgelig gøre selv, eller sammen som en familie, men man kommer ikke udenom at man har brug for en bedemand til at hjælpe med nogle af opgaverne. Det kan for eksempel være i forhold til transport af afdøde, til og fra kirken eller kapellet, eller også kan det være i forbindelse med at gøre afdøde i stand, til begravelsen. I denne artikel får du svar på hvorfor du har brug for en bedemand i forhold til at planlægge en begravelse, men også hvordan du finder en bedemand til opgaven.

Du har brug for en bedemand fordi

Du må ikke selv transportere den afdøde til og fra kirken, dette skal en bedemand stå for. Du har også brug for en bedemand, til at hjælpe dig med at klare nogle af de praktiske opgaver i kirken, som for eksempel at lægge blomster og kranse på plads og vise de deltagende hen til deres pladser. Der er mange opgaver som en bedemand kan hjælpe med. De har også stor erfaring med begravelser og kan derfor, med deres viden, være med til at gøre det til en så smuk og fredfyldt oplevelse, som overhovedet muligt. Derudover kan de også fungere som en støtteperson for de efterladte.

Sådan finder du en bedemand

Det er umiddelbart ikke svært at finde en bedemand, da de findes i de fleste danske byer. Hvis ikke i din by, så findes der helt sikkert en i nærheden af dig. For at finde en bedemand, er det lettest at bruge internettet. Du finder en bedemand ved at klikke dig ind på Google og foretage en søgning. Hvis du bor i København, skriver du blot ”bedemand københavn” eller ”bedemand storkøbenhavn” og så vil du kunne se en liste med over alle de forskellige bedemænd i København og omegn, som har en hjemmeside. Herefter er det bare at kontakte en bedemand. Det er en god idé at kontakte flere, da det er vigtigt at finde en bedemand man har en god kemi med.