Det skal du huske, når du skal planlægge en begravelse

En begravelse er naturligvis en trist begivenhed, da man her skal sige farvel til én, man har kær – og det er derfor meget vigtigt, at man prioriterer planlægningen over alt andet. Det kan dog være svært at tænke på blomster, gravsten og meget andet, når man sidder midt i sorgen. Vi har derfor her samlet nogle gode råd til dig, der skal planlægge en begravelse, så du kommer så nemt og smertefrit igennem det som overhovedet muligt.

Alliér dig med en bedemand

Det bedste valg, du overhovedet kan tage, når du skal planlægge en begravelse, er uden tvivl at alliere dig med en bedemand. Det letter dit arbejde markant, og giver dig tid til at sørge. En bedemand kan hjælpe dig så mange eller så få aspekter af selve planlægningen, som du har brug for – og så kan han endda overtage al papirarbejdet, så du ikke selv skal ringe rundt og sørge for at få udfylde alle de papirer, der er nødvendige i forbindelse med et dødsfald. En bedemand kan også komme med råd og vejledning, så kan tage de bedste valg i forhold til planlægningen.

Undersøg afdødes sidste vilje

Uanset hvor tæt man har været på afdøde, kan det være svært at vide, hvad afdøde ville have ønsket – så i mange tilfælde må man simpelthen bare gøre det, som man tror, afdøde ville have ønsket. I nogle tilfælde kan man dog være heldig at afdøde har udfyldt dokumentet ”Min sidste vilje”, og det kan uden tvivl lette planlægningen, når man ved, hvad afdøde havde af særlige ønsker til din begravelse. Det er derfor altid en god idé at undersøge, om afdøde har udfyldt dette dokument, så man rent faktisk planlægger en begravelse efter afdødes egne ønsker.

Søg begravelseshjælp

En begravelse er ikke ligefrem en billig affære, og selvom pengene ofte tages af boet, så kan det alligevel give de efterladte en stor regning. Det er derfor vigtigt at notere, at man kan søge om begravelseshjælp fra det offentlige. Begravelseshjælp er som navnet antyder økonomisk hjælp, som de efterladte har ret til gennem sygesikringen. Hvis afdøde havde dansk sygesikring, er det derfor muligt for pårørende at søge om begravelseshjælp. Pengene bliver udbetalt, når alle nødvendige dokumenter er indsendt og skifteretten har afsluttet behandlingen af boet. En bedemand kan hjælpe dig med at udfylde og indsende al nødvendig dokumentation.