Empire – smukt porcelæn fra Bing og Grøndahl

Tilbage i 1904 tegnede en mand ved navn Harriet Bing, som var gift med Bing og Grøndahls direktør, det velkendte Bing og Grøndahl empire stel. Den karakteristiske stelform med skæl lancerede B&G i forbindelse med en udstilling i 1888, og Empire stellet er et af de mest kendte stel, som er malet på denne form. Bing og Grøndahl Empire stellet er oprindeligt tænkt som en hyldest til Napoleons kejserkroning, som fandt stel 100 år forinden. Jubilæet endte med at føre til en opblomstring af Empire stilen flere steder i Europe og med sine symmetriske koboltblå blomsterranker, sender Bing og Grøndahl Empire hilsner til denne stil.

Bing og Grøndahl Empire består af utrolig mange dele, så du kan dække op med både kaffestel og spisestel. Til middagsbordet findes bl.a. små og store terriner, som i dag ofte bruges til blomsterdekorationer, og derudover findes der også sauceskåle, ovale fade i forskellige størrelser til laks, oksesteg, osteanretninger og meget mere. Til det hyggelige kaffebord kan du dække med Bing og Grøndahl Empire kopper i mange størrelser – kaffekopper, mokkakopper og tekopper, kagetallerkner, tekande og kaffekande, sukkerskåle og flødekander i to størrelser, konfektskål, kagefad, lysestager og vaser. Ud over at være produceret til de danske hjem blev Bing og Grøndahl Empire også fremstillet i en kraftigere udgave til restaurationer.

  • Empire stellet blev designet af Harriet Bing.
  • Empire stellet blev produceret af Bing og Grøndahl.
  • Empire er underglasur og kan derfor sagtens gå i opvaskemaskinen.
  • I 1904 blev Empire stellet først udgivet.
  • Empire stellet blev malet til hundrede året for Napoleons kejserkroning tilbage i 1804.

Historie – Bing og Grøndahl

Bing og Grøndahl A/S blev etableret den 19. april 1853 på hjørnet af Vesterbrogade i København. Virksomheden blev grundlagt af Frederik Vilhelm Grøndahl og brødrene Jacob Herman Bing og Meyer Herman Bing. I 1885 blev Harald Bing eneejer af fabrikken, og i 1895 bliver virksomheden omdannet til et aktieselskab. Bing og Grøndahl overtager i 1972 A/S Kronjyden Randers Fajance og Stentøjsfabrik, og Stentøjsproduktion herfra bliver i 1988 flyttet over til det kendte Royal Copenhagen. Et år før i 1987 bliver Bing og Grøndahl slået sammen med konkurrenten Royal Copenhagen.

Nordicantique.dk – God service

Ind imellem hænder det, at vi får overset en fejl på en vare, hvis dette er tilfældet så tøv ikke med at kontakte os. Vi lover at finde en god løsning. Kunders tilfredshed er vigtigst for os, og vi sørger altid for at i får en oplevelse, der er udover det sædvanlige.