Er din kantinedrift blevet for dyr?

Hygiejnekravene til kantinedrift er steget de senere år. Der er mange regler om håndtering af fødevarerne, og kravene og omfanget til egenkontrollen er steget, ligesom mere og mere skal dokumenteres. Der er løbende kontrolbesøg af myndighederne, og smiley-ordningen pryder væggene i hele landets kantiner. Det øger kvaliteten og sikkerheden for brugerne.

Det betyder også, at der skal bruges flere ressourcer på at drive kantinen, og det har betydet, at en del virksomheder har følt sig nødsaget til at lukke kantineordningen, fordi det er blevet for dyrt. Så er spørgsmålet, hvordan man udnytter kantinen?

Andre løsninger

Der er nogle forskellige løsninger på den udfordring. En oplagt mulighed er at outsource driften af kantinen til en professionel partner. Der er en del større firmaer, der sælger den slags services. Det vil overføre alle opgaverne til den nye partner. Ulempen ved den løsning er, at de jo skal opfylde præcis de samme krav, og derfor er det sandsynligvis ikke billigere at vælge den løsning.

Du kan måske i stedet søge en leverandør, der kan tilberede maden i egne køkkenfaciliteter og så transportere maden til jeres kantine. På den måde skal der kun serveres hos jer, og så er reglerne meget anderledes, i forhold til når der produceres. Leverandøren kan opnå stordrift i eget køkken og på den måde, kan de øgede krav håndteres billigere.

Valget af leverandør

Der er mange forskellige leverandører på markedet, du kan se forskellige frokostordninger her i torvekøkken. Det er en god idé at skele lidt til geografien, så maden ikke skal transporteres alt for langt. Det er også en god idé at søge referencer, så du ved, hvordan andre oplever kvalitet og præcision. I disse tider med Corona kan det også være en vigtig parameter, om leverandøren kan levere frokosten portionsanrettet. I sidste ende er der også den samlede pris inkl. transport at forholde sig til.