Er du plaget af små dyr i din bolig?

Vi kan vist hurtigt blive enige om, at det er irriterende at have små uønsket væsner på besøg. Skadedyr findes i forskellige størrelser og selvom der er små, kan de sagtens være til stor gene. De kan være svære at komme af med igen, når de først er kommet ind i din bolig. Derfor er det god ide at få professionel hjælp til skadedyrsbekæmpelse. Så har du problemer med små dyr, der har lange haletråde, følehorn og en ”skægget krop”? Så har er det nok skægkræ, der er tale om.

Hvad er skægkræ?

Disse små dyr bliver ofte 15-20 mm lang. De kendetegnes som sagt ved lange haletråde, følehorn og en ”skægget” krop. De kan kravle på lodrette overflader, og er ikke afhængige af fugtige omgivelser. Dette betyder, at de hurtigt kan sprede sig rundt i hele boligen. Skægkræ lever især af tørvarer, såsom havregryn og mel. De kan sagtens ødelægge dine bøger, billeder og andre dokumenter, hvis der er fugt, som skaber svampevækst. Dyrene kan blive op til syv år gamle og de formerer sig. Det foregår ved at hunnen lægger æg i revner og sprækker, både enkeltvis og i klynger. Hunner lægger omkring 150-200 æg gennem deres levetid og derved kan de være til stor gene for dig. De lever under gulvpaneler, og i revner og sprækker. De kan også kravle fra lejlighed til lejlighed, og derfor kan de hurtigt blive et problem.

Få hjælp til bekæmpelse

Hvis du døjer med skægkræ i din bolig, er det en god ide, hurtigst muligt at kontakte et firma, der bekæmper skadedyr. Så dyrene ikke ødelægger din bolig eller er til gene for dig. De er ikke farlige for mennesker, men de kan ødelægge mange ting i din bolig. Skægkræ kan være svære at komme af med, og derfor er der brug for hjælp til bekæmpelse.