Få designet dit helt eget smykke!

Smykker har igennem hele historien båret stor betydning for vi mennesker. I den tidlige menneskealder betød jægernes smykker, der bestod af f.eks. tænder eller knogler på snor, at de var dygtige jægere. Senere blev smykker fremstillet i kostbart guld og sølv, så alle kunne se, at indehaveren havde stor rigdom.

I dag har vi et noget mere almindeligt forhold til smykker. Det er en ting, vi udtrykker os med. Smykkerne er ofte dækket ind under begrebet accessories, fordi det er et naturligt tilbehør til vores påklædning, hvormed vi signalerer stil og personlighed. Stil er nemlig en meget individuel ting, som kan komme til udtryk på baggrund af ens person opfattelse af sig selv og sin verden. Derfor giver det også bedste mening, at man kan få smykker, der er som skræddersyet til dette udtryk – naturligvis allerbedst illustreret med unikke smykker!

Sådan gør du

For at få designet dit eget smykke, må du først tage kontakt til en guldsmed, som tilbyder denne form for service. Vi har talt med Hilbert Kbh, som er en lokal smykkedesigner i København med base nær Christianshavn, hvor personalet har fortalt os, hvor let det faktisk er at få lavet sit helt eget unika smykke.

Idéen

Det hele starter naturligvis med en idé til et unikt smykke. Måske du selv har nogle tanker, måske du ligefrem har været henne og finde billeder af design, du gerne vil bruge som inspiration.

Det kan også være, du gerne vil høre bud på, hvad der kunne være et spændende nyt smykke til din stil. Uanset hvad, skal du forbi din guldsmed til lidt idéudveksling og sparring.

Design og udarbejdelse

Efter at have talt med guldsmeden, modtager du senere et design. Måske det sidder lige i skabet, måske du ønsker tilpasninger. Når I er nået til enighed omkring det færdige design, udformer guldsmeden smykket.

Overdragelsen

Når smykket er blevet færdigproduceret, skal du naturligvis godkende det og betale for det. Hernæst kan du tage dit personlige smykke med hjem, vise det til verden og bruge det dagligt.

Som du kan se, er det slet ikke så svært at få lavet dit eget unika smykke – det er bare at komme i gang!