Flugtvej skilt er afgørende for at sikre at alle kan finde den hurtigste vej

Flugtvejsskilte er afgørende for at sikre, at alle kan finde den hurtigste vej til en flugtvej eller nødudstyr, selv hvis strømmen svigter. Sørg for, at du kender flugtvejene på din arbejdsplads eller i din offentlige bygning – ved, hvor flugtvejsskiltene er placeret, og hvordan de ser ud. I en nødsituation tæller hvert sekund, så det er vigtigt at være forberedt. flugtvejsskilte kan hjælpe dig med at komme hurtigt og effektivt i sikkerhed. Flugtvejsskilte er lovpligtige i offentlige bygninger og på private/offentlige arbejdspladser, når den nærmeste flugtvej ikke er tydelig. Mange af deres flugtvejsskilte og vejvisningsskilte er selvlysende, så de kan ses i timevis, efter at lyset er slukket. Dette sikrer, at alle kan finde den hurtigste vej til en flugtvej eller nødudstyr, selv hvis strømmen svigter. De ser alle flugtvej skilt og vejvisningsskilte hver dag uden at tænke over dem – men når katastrofen rammer, er de afgørende.

Det er vigtigt med flugtvej skilt i alle bygninger

Det er vigtigt med flugtvejsskilte i alle bygninger, hvor folk kan være nødt til at evakuere i en nødsituation. Ved at vise vej til den nærmeste udgang kan de hjælpe alle til at komme hurtigt og sikkert ud. Hvis der er flere udgange i en bygning, bør der opsættes flere skilte. Loven kræver flugtvejsskilte i offentlige bygninger og på private og offentlige arbejdspladser, når den nærmeste udgang ikke er indlysende. Skiltets piktogram af en flygtende mand kan let forstås internationalt. Det gør dem ideelle til virksomheder eller institutioner, der opererer i flere lande. I en nødsituation tæller hvert sekund. Flugtvejsskilte kan gøre hele forskellen mellem liv og død.

Placere flugtvej skilt i veloplyste steder

Når du placerer skilte, er det vigtigt at sørge for, at de hænger i øjenhøjde og på veloplyste steder. Det sikrer, at de er synlige fra alle vinkler og let tilgængelige i tilfælde af en nødsituation. Du bør også gøre dig bekendt med de lokale brandregler og flugtveje i tilfælde af evakuering. Hvis du er i tvivl om fortolkningen af lovgivningen, bedes du kontakte de lokale myndigheder for at få vejledning. Hvis du har spørgsmål til diverse skilte og muligheder for at sætte dem op. Så kan du altid skrive dem en mail eller give dem et kald. Så vil de indenfor kort tid give dig et fyldigt svar.