Fordele og ulemper ved solceller

Overvejer du at investere i solceller, for at mindske din el-regning, samt at gøre noget miljøvenligt? Flere og flere får solceller på tagene, og det kan sagtens blive en god investering med solcelleanlæg med batteri, da der er mange fordele ved solceller, men du bør også overveje ulemperne ved dem, så læs med her i artiklen for at vide mere.

Hvordan fungerer et solcelleanlæg?

Et solcelleanlæg bruger man til at producere strøm til sin bolig, og den fungere overordnet som en lommeregner med solceller. For når man skal producere strøm, så kræver solcellerne en masse dagslys. Dog skal du være opmærksom på, at selvom der er overskyet, så kan man sagtens stadig benytte sit solcelleanlæg. Der er et kæmpe fokus på grøn energi, og især solceller kan være med til at bidrage til et mindre CO2-udslip i hverdagen, samtidig med at du kan få en billigere elregning. Der er få ulemper ved solceller, så hvis du har muligheden for at installere solceller, så vil det ofte være fordelagtigt. 

Fordelene ved at vælge solceller 

Der er mange fordele ved at investere i solceller. En af dem er vedvarende energi, da energien fra solceller både kan benyttes til at skabe elektricitet og varme i din bolig. Den vedvarende energi kommer fra solen, og dette er en fordel, da denne type energi kan dække nutidens forbrugere, uden at man er nødt til at gå på kompromis og lade det gå ud over den fremtidige generation. Man kan, for 10 kvadratmeter solceller, spare verden for cirka et halvt ton CO2 om året. Solceller giver også mulighed for, at skabe en besparelse på din elregning, da du ikke betaler for den energi, som du selv generer. Derudover får du med solceller næsten ingen forurening, da det er en stor miljøvenlig energikilde. Du får med solceller uendelig energi, da din energi kommer fra solens stråler, og dette er en energikilde, der aldrig vil blive opbrugt.

Ulemperne ved at vælge solceller

Der er nogle få ulemper ved at lave en investering i solceller. Det afhænger blandt andet af din boligs behov, da det ikke er alle husstande, som kan få dækket deres behov og få det mest optimale ud af deres solceller endnu. Solceller er meget overfølsomme i forhold til placeringen, så hvis der er meget skygge på din grund, så er det svært at udnytte optimalt. Derudover er det en høj investering, hvor engangsomkostningerne er forholdsvis høje. Du skal bare være opmærksom på, at når du først har solcellerne, så er energien herefter gratis. Sidst men ikke mindst, så er det sæsonbetonet energi, så tænk Danmarks lange vintre og regnvejr ind.