Gode råd til boliglån

15. juni 2021

Sponseret indlæg

Hvis du står og skal ud at købe bolig for første gang, så er det nok en helt ny verden, der har åbnet sig for dig. Du skal have styr på mange ting, og du skal til at finde den rigtige bank og det rigtige lån for at finde ud af, hvad du egentlig har at købe hus for. Herunder hjælper vi dig på vej til at finde det rette boliglån, så du kan holde fokus på at finde drømmeboligen.

Regn på hvad du kan købe bolig for

En af de vigtigste komponenter i et boliglån er selvfølgelig, hvad din nye bolig maksimalt må koste, og det kan du faktisk relativt nemt regne ud takket være 80/15/5-reglen. Har du ikke hørt om den, så frygt ikke for det er ganske simpelt.

Ifølge loven skal man nemlig selv kunne finansiere 5% af dit boligkøb, så hvis du f.eks. har kig på din drømmebolig til 2 millioner, så skal du altså have 100.000 på din konto til udbetalingen.

Tallet 80 kommer derimod fra realkreditinstitutter, som du kan låne 80% af til dit boligkøb. Her har du muligheden for at vælge, om realkreditlånet skal være fastforrentet eller variabelt, og det afhænger meget af din risikovillighed.

Vælger du et fastforrentet, så slipper du for rentestigninger, men du misser til gengæld også muligheden for en gevinst, såfremt renten skulle falde.

De sidste 15% af boliglånet skal du låne hos banken.

Kig på ÅOP

Når det kommer til boliglånet hos din bank, så er det vigtigt at kigge på de årlige omkostninger i procent (kaldet ÅOP).

Mange kigger på renten af deres boliglån, og selvom den også er vigtig, så er ÅOP endnu bedre at kigge på.

Grunden til dette er, at ÅOP viser de samlede udgifter, du har ved lånet og ikke kun renten. ÅOP medregner nemlig også oprettelsesomkostninger og løbende omkostninger, så du får et mere fyldestgørende billede på, hvor godt dit lån er, og snakker du med flere banker, så er ÅOP det bedste at sammenligne med.

Relateret Artikler

Skab smukke og holdbare trapper med trappetrin i beton

Skab smukke og holdbare trapper med trappetrin i beton

Trappetrin i beton er en fremragende løsning til at skabe smukke og holdbare trapper i forskellige udendørs miljøer såsom haver, terrasser og ved hoveddøre. Disse trappetrin er designet til at modstå vejrforholdenes påvirkninger og sikre sikkerhed og stabilitet i...

Træpiller til hjemmet – Alt du bør vide om dem

Træpiller til hjemmet – Alt du bør vide om dem

Træpiller er en populær og miljøvenlig måde at opvarme dit hjem på. Piller af træ er små cylindriske piller lavet af tørv eller træaffald, og de er en praktisk og ren energikilde. Men med så mange forskellige træpiller på markedet kan det være svært at vælge den...

Få mørklægningsgardiner i høj kvalitet hos Gardinfabrikken.com

Få mørklægningsgardiner i høj kvalitet hos Gardinfabrikken.com

Mørklægningsgardiner er typisk nogle, som du har brug for i soveværelset. Hvis du har brug for at sove lidt længere om morgenen, efter solen er stået op, kan sollys være meget forstyrrende for søvnen. I dette tilfælde vil mørklægning give dig en større frihed til at...