Gode råd til sikker svejsning

Svejsning kan være en modbydelig størrelse, hvor farerne er mange. Det er det ikke nødvendigvis kun for personen der svejser, men også for dem der er i den umiddelbare nærhed af svejseren. Derfor er det utrolig vigtigt, at man tager alle de forholdsregler, man overhovedet kan. Herunder kan du finde nogle af de vigtigste, inden du går i gang med en svejseopgave.

Før vi kommer så langt, er det dog vigtigt at understrege, at den gode og sikre svejsning kan tage flere år at mestre, og det ikke bare lige noget, man bliver verdensmester i på en formiddag. Er du det mindste i tvivl, så er det altid – og her mener vi altid – bedre at få eksperter i svejsning til at løse din opgave.

Er det din virksomhed, der har behov for hjælp, så er rådet nøjagtig det samme. Du kan uden tvivl finde virksomheder i nærheden af dig, som er specialister på området, uanset hvor stor din opgave er. Tag kontakt til dem, og lad dem svejse på en sikker og kontrolleret måde.

De gode råd til svejsning

Hvis du er fast besluttet på selv at ordne din svejseopgave, så er der flere ting, du skal være sikker på, og visse ting du aldrig nogensinde må gøre. Dem kan du læse her:

  • Det første er, at der aldrig nogensinde må drikkes, spises eller ryges i det område, hvor du svejser, og mad og drikke skal heller ikke opbevares i området, hvor du svejser.

  • Find den gode arbejdshøjde for dig selv, inden du går i gang. Dette kan for eksempel sikres ved at bruge et arbejdsbord med en justerbar højde, så du altid arbejder i lige den højde, din krop foretrækker.

  • Når du går i gang med at svejse, skal du ikke holde hovedet ind over svejsestedet. Røgen fra din svejseopgave stiger opad, og det skal du på ingen måder i kontakt med.

  • For at minimere røgen mest muligt, skal du altid benytte dig af lavtryksudsugning. Vær sikker på, at du placerer suget korrekt, og flyt det hele tiden med, når du svejser.

  • Du skal kun bruge højtryksudsugning, når det ikke er muligt for dig at benytte lavtryksudsugning. Hvis du bruger højtryksudsugning, så brug gerne et åndedrætsværn. Har du kollegaer i rummet, mens du svejser, så bed dem om at tage et på også.

Følger du disse råd, er du godt i gang, men der er stadig mange andre ting, der er vigtige at tænke på. Orker du ikke at sætte dig ind i det hele, så hiv fat i specialisterne på området.