Gør butikken klar til julesalget

Julen er vigtig. Ikke kun for børn eller barnlige sjæle, men så sandelig også for de erhvervsdrivende. For nogle brancher er julen ligefrem den sæson, de lever af! Skal der smør på brødet, skal der med andre ord sørges for et godt julesalg.

Tænk blot på isenkræmmeren, legetøjsbutikken, tøjforretningerne etc. Mange af disse opnår helt op imod en fjerdedel af deres årsomsætning alene omkring juleperioden! Derfor handler det om at være klar – både fysisk og mentalt.

Sådan bliver i klar mentalt

Julen kan være stressende. Ikke bare for forældre, der skal klare mange punkter på deres indkøbslister, men også for de mange butiksansatte og forretningsejere i hele landet. Her er der ikke mange fridage sammenlignet med resten af de mange brancher, og det kan være en ekstra stressende tid netop på grund af den stor strøm af kunder.

Som indehaver af en butik kan du være med til at forberede de ansatte ved at nøje træne produktsortimenterne og derudover sørge for ekstra gode rammer for de ansatte. Det gør du ved at sørge for, der er tilstrækkeligt med personale og hjælp i form af f.eks. gavepakkere, så de fastansatte ikke bliver stressede.

Motiver derudover ekstra ved at rose dem og sørg gerne for ekstra gode i form af snacks, mad etc., så de føler sig værdsatte. At føle sig værdsat er noget af det vigtigste, når man stresser, da det skifter fokus til, at man er et godt sted, man gerne vil yde for kontra ”hvis de ikke er gode ved mig, hvorfor skal jeg så yde ekstra”-tankegangen.

Hav styr på de fysiske rammer

Du kan styrke købelysten hos dine kunder, hvis du sørger for, at de møder et lækkert miljø i butikken. Sørg derfor for den rette julebelysning, elementer som figurer og dekorationer samt god stemning fra musik og dufte. Alle disse komponenter kan være med til at styrke lysten til impulskøb og gøre, at kunden køber tingene i din butik fremfor at også skulle undersøge konkurrenten.

Husk desuden at gøre butikkens facade julevenlig, så den trækker folk ind fra gaden.