Gør gravearbejdet nemt med den rette skovl til jobbet

V-formede profilskovle til minigravere og gravemaskiner gør det let at grave grøfter. Disse er et af eksemplerne på skovle til tunge maskiner, hvor andre eksempler tæller risteskovle, lerskovle og også klassiske graveskovle. De V-formede skovle har deres force ved at kunne grave lige, hvilket gør dem velegnede til gravning af grøfter, men også til jordpleje. Skal du så vælge dem til dit næste projekt?

Vælg de rette skovle til minigraver

Af skovle til minigraver vil klassiske graveskole med frontskær være at foretrække, når dit mål er at fjerne jord, ikke at bearbejde det. Skovlene er lige brede alle steder, så sammenligner vi skovle i den samme vægtklasse, vil graveskovle ofte kunne flytte mere jord ad gangen end profilskovle. Lerskovle med konisk opbygning er at foretrække, når du graver i tung, leret jord med tendens til at sidde fast.

Risteskovle bruger du til at sortere i stenholdig jord

Hvad så med risteskovle – hvornår bruger du dem? Skovlenes rist tillader dem at sortere, så at små elementer falder gennem risten, mens store elementer fanges og kan føres bort. Står du med jord, der er alt for stenholdig, burde du få en risteskovl til din minigraver. Så at du kender opgaven foran dig, får stor betydning for, hvilken slags skovle til minigraver, du skal bruge for at få et godt resultat.

Skal du have lagt ny terrasse? Gør det stående med en vakuumsuger

Bearbejdelse af jorden med en grave-, riste- eller lerskovl kan fx gå forud for fliselægning. Ønsker du også at inddrage en maskine, når du lægger dine nye fliser, burde du få en vakuumsuger. Disse er nemlig essentielle for at kunne lægge fliser uden gentagne belastninger af ryg som følge af, at du bøjer dig forover. Med en fliseløfter kan du i stående position samle fliser op og lægge dem på plads.