Gør haven klar til forår og sommer

10. marts 2023

Sponseret indlæg

Når nattefrosten endelig begynder at stilne af, kribler det i manges fingre for at komme ud at arbejde i haven. For det er nemlig på denne tid af året, hvor jorden endelig begynder at være blød nok til, at man kan arbejde med den – og kan komme i gang med at plante sæsonens første planter og blomster i haven.

Men hvordan kommer du bedst muligt i gang, så du får den bedste sæson i haven? Skal du give den gas med træfældning eller blomsterbede?

Lav en plan for haven

Måske er du endnu ikke helt lige så rutineret i dit havearbejde, som dem der har haft en have at passe i mange år. Og i så fald kan det nogle gange være en smule overvældende at komme i gang – for hvor skal man I det hele taget starte?

Hvis du starter helt fra begyndelsen, er det bedste du kan gøre, at lave en god gammeldags plan for hvor du gerne vil med haven. Hvilke planter og blomster skal der være og hvornår er de i sæson? Har du et træ eller flere der skal beskæres eller fældes? Læs mere om træfældning her og spørg din lokale planteskole til råds, hvis du mangler inspiration.

Lav forskellige zoner i haven

En anden måde du kan gribe haven an på, er ved at tænke på de forskellige aktiviteter du gerne vil have plads til. Drømmer I om en bålplads eller en stor græsplæne til boldspil og udendørs leg? Det har alt sammen indflydelse på hvordan haven skal plejes, passes og om der eventuelt skal laves om I den have du har i dag.

Selvom haven ikke har vægge kan man sagtens tænke haven som forskellige rum med forskellige muligheder. Du kan også bruge forskellige beplantning til at markere de forskellige zoner rundt om i jeres have.

Relateret Artikler

Skab smukke og holdbare trapper med trappetrin i beton

Skab smukke og holdbare trapper med trappetrin i beton

Trappetrin i beton er en fremragende løsning til at skabe smukke og holdbare trapper i forskellige udendørs miljøer såsom haver, terrasser og ved hoveddøre. Disse trappetrin er designet til at modstå vejrforholdenes påvirkninger og sikre sikkerhed og stabilitet i...

Træpiller til hjemmet – Alt du bør vide om dem

Træpiller til hjemmet – Alt du bør vide om dem

Træpiller er en populær og miljøvenlig måde at opvarme dit hjem på. Piller af træ er små cylindriske piller lavet af tørv eller træaffald, og de er en praktisk og ren energikilde. Men med så mange forskellige træpiller på markedet kan det være svært at vælge den...

Få mørklægningsgardiner i høj kvalitet hos Gardinfabrikken.com

Få mørklægningsgardiner i høj kvalitet hos Gardinfabrikken.com

Mørklægningsgardiner er typisk nogle, som du har brug for i soveværelset. Hvis du har brug for at sove lidt længere om morgenen, efter solen er stået op, kan sollys være meget forstyrrende for søvnen. I dette tilfælde vil mørklægning give dig en større frihed til at...