Guide: Bliv selvsikker på din arbejdsplads

Hvis man ønsker at klatre længere op ad karrierestigen, er det ikke nok, bare at være dygtig til sit arbejde. Det er vigtigt, at man udviser selvsikkerhed og engagement, så der ikke er tvivl om, hvor meget man brænder for jobbet. Læs denne lille guide hvis du har brug for hjælp til, hvordan du forstærker din selvtillid på arbejdet.

Bliv god til at give præsentationer

Et vigtigt element, hvis man ønsker at optjene mere ros og respekt på sit arbejde, er at være stærk i sin kommunikation og tale. Måden vi taler på, når vi fremlægger idéer eller løsninger, er altafgørende for, hvordan de vil blive modtaget. Den bedste måde at træne dette, er ved at tilmelde sig et præsentationsteknik kursus. Her vil du modtage professionel undervisning i, hvordan man bedst udfører en succesfuld og fængende præsentation. Med de rette taleværktøjer bliver det nemmere for dig at brænde igennem med dine budskaber, og du vil hurtigt opdage, at dine kollager tager dig mere seriøst.

Fokusér på dine styrker

Det er ikke en hemmelighed, at rigtig mange kæmper med sit selvværd, og det gælder i flere sammenhænge end på arbejdet. Det kan være rigtig hårdt i længden konstant at tvivle på sig selv og sine evner, og det holder os tilbage fra at nå vores fulde potentiale. Alle skylder sig selv at kunne tilgive sine fejl, for alle laver fejl. Vi bør fokusere på vores succeser, for det er dem, vi bygger meget af vores selvtillid på. Reflektér over hvilke styrker du har på arbejdspladsen og også i dit privatliv for den sags skyld – det kan nemlig gå hånd i hånd. Du kan også spørge en god ven eller din partner, hvis du har brug for hjælp til at se det. Anerkend dig selv for disse styrker og fokusér på dem, når du arbejder.