Guide: Sådan vælger du de rigtige sikkerhedssko

Når det gælder sikkerheden på arbejdspladsen, så er det vigtigt ikke at gå på kompromis med den gode kvalitet. Sådan er det i de fleste henseender, men dit arbejde er dit levebrød. Derfor er det også vigtigt, at du kan opretholde en god arbejdsdag, og fortsætte med at møde op til alle tider. Dette bliver svært, hvis du ikke passer godt på dig selv, og derfor er det også vigtigt, at du har det rette udstyr. I denne artikel kan du blive klogere på sikkerhedssko, hvilken udgave du skal vælge, og hvordan du vælger de helt rigtige til dine arbejdsopgaver. På den måde er du bedst klædt på til at møde op på arbejde. Hvis det lyder som noget for dig, så kan du med fordel læse videre. 

Et stort udvalg af sikkerhedssko sikre at du kan finde de helt rigtige

At vælge sikkerhedssko kan være lidt af en udfordring. Først og fremmest er det vigtigt, at du vælger nogle der er komfortable, du skal trods alt have dem på i flere timer om dagen. Ødelagte og ømme fødder kan være med til at ødelægge din oplevelse på jobbet, og gøre dig mindre effektiv, hvilket ikke er hensigten. Samtidig med det, så kan det også være med til at sætte et negativt præg på dit liv generelt. Du kan her finde et stort udvalg af sikkerhedssko og dermed være sikker på, at du finder de helt rigtige. Udover at det er vigtigt, at du har et stort udvalg at vælge mellem, så er det også vigtigt, at du ved, hvad du skal kigge efter. Hvilken sikkerhedsklasse skal skoene være under? Oftest har de forskellige arbejdsgivere krav til dette, og du kan dermed trygt vælge mellem de forskellige sko inden for denne klasse. Samtidig er det også vigtigt, at dine sikkerhedssko er CE-mærket. På den måde er du sikker på, at du får sko der er godkendt efter EU regler. 

Tåkappe, sømværn eller begge dele?

Tåkappe eller tåværn, som det også kaldes, er en sikkerhedsanordning i skoene, hvor du er sikker på, at dine tæer er beskyttet mod nedfaldende genstande. Du kan vælge dem i forskellige materialer, som hver især har deres fordel:

  • Stål
  • Aluminum
  • Fiber

Sømværn er den beskyttende del, der sørger for, at dine fødder er beskyttet mod at du træder på søm eller andre skarpe genstande. Disse findes også i forskelligt materiale:

  • Stål
  • Fiber
  • Træk