Guide: sådan maler du lofter og vægge i din bolig

Hvis du synes, din bolig trænger til en rigtig opfrisker, findes der ikke noget mere effektivt end at give det hele en omgang maling. Væggene og loftet i eksempelvis stuen udgør store flader i rummet, og de er derfor afgørende for rummets udtryk.

Derfor kan gamle, triste eller forkerte farver ødelægge et helt rum, selvom du har alt det nyeste i møbler og inventar. Maling på loft og væg kan også bruges til at skabe nyt liv, selvom der ikke som sådan er noget galt med de eksisterende farver.

Hvis eksempelvis din stue kun består af hvid på vægge og loft, kan du give det helt lidt mere liv og personlighed ved at male en enkelt af væggene i en mere intens farve.

Mulighederne med maling er rigtig mange, når det kommer til personliggørelse og opfriskning af din bolig, og det handler derfor bare om at komme i gang. Men hvordan skal du egentlig bære dig ad?

Skridt for skridt

Det hele starter naturligvis med de rette farver. Du finder et stort udvalg af maling i mange farver hos R2 Farver, hvor du får gode priser ved at købe online.

Herfra kan du begynde klargøringen af det rum, der skal males. Start med at afdække gulve, vindueskarme og lignende, så du ikke får maling over det hele. Dernæst skal du spartle huller og ujævnheder i væggene og i lofterne, og så skal du endeligt huske at rengøre dine vægge til sidst.

Nu er du klar til at male, og hvis du skal male både vægge og loft, skal du altid starte med loftet. Dernæst tager du væggene, inden du kan afslutte det hele ved at male rummets træværk som eksempelvis paneler og karme. Sørg desuden altid for at male på én væg af gangen for det bedste resultat, så malingen forbliver våd, mens du maler.