Guide: Sådan skaber du orden i dit klædeskab

Ved du ikke, hvad tøj du har længere? Hvis du aldrig har været typen, der lagde stor vægt på at have nye outfits på hver dag, men blot vælger det yderste tøj på skabshylden, når du skifter, glemmer du efterhånden det meste af dit tøj. Hvilket er en skam, for der kan være mange flotte trøjer, T-shirts og kjoler gemt derinde. Du får det meste ud af klædeskabet ved at organisere i det. Læs her hvordan.

Hvad kan hænge på træbøjler?

Til at starte med kan du trække alt tøj ud af klædeskabet og opdele tøj efter én af to kategorier: Tøj du kan folde, og tøj du skal hænge. Jakkesæt og skjorter er et eksempel på det sidste, mens T-shirts og undertrøjer er et eksempel på det første. Til skjorterne må du finde nogle passende træbøjler, som du også kan få med klemmer på til dine bukser for bedre at holde styr på dem i dit klædeskab.

Opdel nu dit tøj efter type

Nu har du altså lavet en opdeling af alt tøj i de to kategorier alt efter, om det skal hænges eller kan foldes og lægges på en hylde. Nu kan du så opdele dit tøj efter type, dvs. at skørter, skjorter, bukser osv. bliver samlet i deres egne underkategorier. Allerbedst er det, hvis du ved, at du kan hellige en hylde kun til tøj fra én underkategori. Så ved du, at hvis en trøje ikke ligger på hylden, er den til vask.

Opdeling efter farver

Nu kan du så lave en sidste opdeling, så du får nemmere ved at prøve dig frem med nye looks. Den sidste opdeling kunne være farve, så sorte blazers kan hænge samlet med blå blazers ved siden af, og mørkeblå denimbukser kan ligge foldet sammen. For så ved du altid, hvad klædeskabet rummer.