Har du besøg af mår i bilen?

Mår er ikke kun generende for husejeren, hvor de finder ind ad ganske små sprækker og huller og bygger rede i hulrum eller på loftet. De er faktisk mindst lige så generende for bilejere. Mår søger nemlig ikke kun ind i boliger, når de søger ly. De søger også ind i bilers motorrum. Hver dag fører disse besøg til motorstop og blinkende fejllamper, fordi måren har været i gang med at bide i tændkabler og spise vakuumslanger. Når måren først har fundet vejen ind, kan det altså ende meget galt – i værste tilfælde faktisk i et alvorligt uheld – så det handler om at forebygge. Men hvad kan man egentlig gøre for at undgå mår i bilen? Vi har her to løsninger, som du kan gøre brug af for at holde måren ude af din bil.

Spray til motorrummet

Hvis du gerne vil gøre motorrummet på din bil uattraktiv over for måren, kan du benytte dig af en mårspray. Det er både en duft- og smagsforskrækker for enhver mår, der skulle forvilde sig ind i motorrummet på din bil. Mår kan simpelthen ikke udstå hverken duften og smagen af denne spray, og det sikrer, at de forlader dit motorrum lige så hurtigt som de er kommet ind – uden at gnave i hverken ledninger eller slanger. Du bør spraye motorrummet til med denne spray minimum én gang for at være sikker på at du ikke får besøg af uønskede gæster.

Ultralyd til bilen

Gnaversirenen har vist sig at være en effektiv løsning til at slippe af med og forebygge nye besøg af bl.a. mår, rotter og mus i hjemmet. Den findes heldigvis også en version til bilens motorrum, nemlig Gnaversirenen PA33 Auto. Du skal blot montere dette ultralydsapparat i bilens motorrum ved at tilslutte det 12V-batteriet. Apparatet udsender så en højfrekvent lyd, som du ikke selv kan høre, men som giver både rotter, mus og mår stress og sender dem på flugt langt væk fra din bil. Nemmere bliver det altså ikke at holde mår og andre skadedyr væk fra din bil.