Husk at belønne dine medarbejdere

Arbejdet er en arena, hvor mange mennesker bestræber sig på at gøre sit bedste med henblik på at udvikle sin karriere i en gunstig retning. Man gør en ekstra indsats for at sikre, at arbejdsopgaverne bliver løst på den bedst mulige måde, og mange bruger endda tid uden for arbejdsøjemed på at tænke på jobbet. Alt i alt bruger de fleste en stor del af deres tid på arbejdet, og derfor er det også væsentligt, at man føler sig værdsat og anerkendt. Hvis du ønsker at vise dine medarbejdere, hvor meget du sætter pris på deres hårde arbejde, så læs med her og få gode idéer til netop det.

Lyt til deres ønsker

En essentiel del af anerkendelse er, at begge parter føler sig hørt og lyttet til. Dette gælder også på arbejdspladsen. Medarbejderne har forskellige oplevelser, der kan gøre, at de har gode inputs til at forbedre forholdende på arbejdspladsen. Derfor er det vigtigt at give medarbejderne plads til at give feedback løbende i forhold til deres behov og ønsker. Hvis man eksempelvis arbejder på en restaurant, kan det være tjenerne eller kokkene har visse forslag til ændringer, såsom nye kokkejakker eller forklæder. Elementer såsom godt arbejdstøj kan nemlig være en sommetider en forglemmelse, som man ikke tænker på, hvis man ikke selv bærer det. Vær derfor lydhør og beløn dine medarbejdere for at bruge deres stemme.

Rosende ord er vigtige

For at belønne dine medarbejdere kan det være en god idé at være opmærksom på at dele ud af rosende ord og komplimenter fra tid til anden. Dette kan nemlig nogle gange gå i glemmebogen, da der kan være travle dage, hvor man ikke har alverdens med tid eller overskud. Men det er afgørende at prioritere de rosende ord, da de nemlig fungerer som et klap på skulderen for medarbejdere, som de helt sikkert værdsætter.