Hvad er domæner?

Domæner er unikke og fungerer som en adresse, bare på internettet. Et domæne er altså selve navnet på en hjemmeside. Der kan ikke lade sig gøre, at have to ens domænenavne, for der kan ikke ligge to hjemmesider på ét domænenavn. Derfor skal dit domænenavn være helt unikt og hvis du netop allerede har en idé til et domænenavn kan du længere nede se om domænenavnet er ledigt. Vi anbefaler, at tænke sig godt om og overveje domænenavnet grundigt inden du køber. Det kan være en god idé at undersøge domænenavnets popularitet på internettet og finde ud af, om domænenavnet allerede er i brug. Dette gør du ved blot at bruge domænenavnet som søgeord på internettets store søgemaskiner som Google, Bing og Yahoo.Når du har fundet et domænenavn, som du ønsker at købe, skal du blot gå til domænenavnets ejer og bede dem om at overdrage domænenavnet til dig. Dette kan nemt gøres online på domæneregistreringssiden. Her vil du blive bedt om at indtaste domænenavnet, din email-adresse samt dit CPR-nummer. Når alt er godkendt, vil du få tildelt et login og password, som du kan bruge til at administrere domænenavnet fra. Hvis du kunne tænke dig at vide mere, så kan du altid gå ind og læse omkring hvad er et domæne? Du vil ikke komme til at fortryde det.

Domæner – Hvem er ansvarlig for indholdet?

Som ejer af et domænenavn, er du ansvarlig for domænenavnets indhold. Dette indhold kan være alt fra en hjemmeside til et domæne med webshop. Du skal derfor sørge for, at domænenavnet ikke indeholder noget, som kan komme dig i problemer med loven. Hvis du er i tvivl om reglerne omkring domæner, kan du læse mere på domæneregistreringssiden eller kontakte din advokat. Hvis du vil vide mere om domæner, kan vi anbefale dig at tage et kig på inde på siden, som er en dansk hjemmeside om domæner. Her kan du bl.a. finde svar på de oftest stillede spørgsmål om domæner samt læse om domænereglerne. Skynd dig derfor ind på siden lige nu og læs mere omkring domæner.

Hvad betyder domæne?

Domæne er et ord for din hjemmesides adresse på internettet. Faktisk blev domæner/domænenavne opfundet for, at gøre det nemmere at huske hjemmesiders adresse. I gamle dage brugte man nemlig ip adresser i stedet, som består af en masse cifre som ingen alligevel kunne huske. I dag benytter vi domæner til at identificere os på internettet. Et domæne kan være et almindeligt navn, som fx google.com