Hvad er POM-plast?

17. januar 2022

Sponseret indlæg

POM, der også er kendt som polyoxymethylen, er et meget anvendt materiale. Det skyldes selvfølgelig, at det er et materiale, der kan anvendes til mange formål.

Det er desuden ikke kun i Danmark, at det er et meget anvendt materiale. Derimod er det noget, der gør sig gældende i hele verden. At det er et meget anvendt materiale i store dele af verden, er bestemt ikke uden grund.

En af de særlige årsager til, at det er et meget anvendt materiale er, at det er et hårdt materiale, der har en fjedrende tendens. Det medfører, at materialet har mulighed for at give et utrolig højt overfladefinish på det endelig element.

Hvem gør brug af POM?

POM er et materiale, der bliver brugt i flere henseender. Det er dog et materiale, der især bliver brugt til en lang række opgaver i maskinindustrien. Her bliver det primært brugt til at lave tandhjul, pumpedele, rulleleje og andet i plast.

Materialet er en favorit blandt mange, hvilket der er flere grunde til. Det skyldes dog især, at det er har en høj mekanisk styrke. Det er nemlig særligt på dette punkt, at det adskiller sig fra andre materialer på markedet.

Derudover er det også en type plast, der kan bryste sig af at have en meget markant stivhed og styrke. Netop derfor bliver det ofte også brugt i sammenhænge, hvor der stilles krav til, at det anvendte materiale er meget slidbestandigt.

Hvilke fordele er der ved POM?

Som der er givet udtryk for herover, er det ikke uden grund, at POM er blevet et meget populært materiale. Faktisk er der op til flere fordele forbundet med det:

  • Det er et materiale, der kan bryste sig af gode slid- og glideegenskaber

  • Det har en rigtig god sejhed

  • Det har et minimalt vandoptage

  • Det har en høj resistens over for andre kemikalier

  • Det er nemt at holde rent

  • Har en bred anvendelsestemperatur på -40° til +100° grader

Relateret Artikler

Skal du have en ny hjemmeside? Sådan træffer du en god beslutning

Skal du have en ny hjemmeside? Sådan træffer du en god beslutning

I dagens digitale tidsalder er en hjemmeside en afgørende del af enhver virksomheds online tilstedeværelse. Uanset om du driver en lille virksomhed eller arbejder som freelancer, kan en velfungerende hjemmeside være nøglen til at nå ud til potentielle kunder og skabe...

Sådan tager du godt imod dine kunder

Sådan tager du godt imod dine kunder

Selv i en digital tidsalder, hvor mange forretningsaktiviteter foregår online, er den personlige kundeservice stadig afgørende for virksomheders succes. At tage godt imod dine kunder er ikke kun vigtigt for at bevare eksisterende kunder, men det kan også tiltrække nye...

Sådan laver du din egen WordPress webshop

Sådan laver du din egen WordPress webshop

WordPress webshop er en fantastisk måde at starte din online virksomhed på. Det er en platform, der giver dig mulighed for at oprette en fuldt funktionsdygtig wordpress webshop på kort tid, uden at du behøver at bruge en formue. Lav din egen hjemmeside Den første...