Hvad er POM-plast?

17. januar 2022

Sponseret indlæg

POM, der også er kendt som polyoxymethylen, er et meget anvendt materiale. Det skyldes selvfølgelig, at det er et materiale, der kan anvendes til mange formål.

Det er desuden ikke kun i Danmark, at det er et meget anvendt materiale. Derimod er det noget, der gør sig gældende i hele verden. At det er et meget anvendt materiale i store dele af verden, er bestemt ikke uden grund.

En af de særlige årsager til, at det er et meget anvendt materiale er, at det er et hårdt materiale, der har en fjedrende tendens. Det medfører, at materialet har mulighed for at give et utrolig højt overfladefinish på det endelig element.

Hvem gør brug af POM?

POM er et materiale, der bliver brugt i flere henseender. Det er dog et materiale, der især bliver brugt til en lang række opgaver i maskinindustrien. Her bliver det primært brugt til at lave tandhjul, pumpedele, rulleleje og andet i plast.

Materialet er en favorit blandt mange, hvilket der er flere grunde til. Det skyldes dog især, at det er har en høj mekanisk styrke. Det er nemlig særligt på dette punkt, at det adskiller sig fra andre materialer på markedet.

Derudover er det også en type plast, der kan bryste sig af at have en meget markant stivhed og styrke. Netop derfor bliver det ofte også brugt i sammenhænge, hvor der stilles krav til, at det anvendte materiale er meget slidbestandigt.

Hvilke fordele er der ved POM?

Som der er givet udtryk for herover, er det ikke uden grund, at POM er blevet et meget populært materiale. Faktisk er der op til flere fordele forbundet med det:

  • Det er et materiale, der kan bryste sig af gode slid- og glideegenskaber

  • Det har en rigtig god sejhed

  • Det har et minimalt vandoptage

  • Det har en høj resistens over for andre kemikalier

  • Det er nemt at holde rent

  • Har en bred anvendelsestemperatur på -40° til +100° grader

Relateret Artikler

Sådan holder du styr på kostplanen

Sådan holder du styr på kostplanen

Der kan være mange grunde til, at du bliver nødt til at følge en streng kostplan i en given periode. Måske har du besluttet dig for, at de overflødige kilo skal elimineres én gang for alle? Eller også dyrker du måske sport på eliteniveau, og bliver derfor nødt til at...

Juicer test- Hvilken er bedst

Juicer test- Hvilken er bedst

Juicemaster Mads Bo har testet de 12 mest solgte saftpressere i Danmark. Udvalget af saftpressere er eksploderet de seneste år, og markedet er nærmest oversvømmet af forskellige modeller og typer. At vælge den rigtige kan være både forvirrende og overvældende. Og at...

Der er god hjælp at hente og til at få support til dokumentstyring

Der er god hjælp at hente og til at få support til dokumentstyring

Oplever du også problemer med dokumentstyring og er du i tvivl om hvilken dokumentstyring der er den rette til dig og dit behov? Så er det heldigt at der er masser af hjælp at hente. Der findes nemlig et hav af forskellige løsninger, herunder både Sharepoint support,...