Hvad er POM-plast?

17. januar 2022

Sponseret indlæg

POM, der også er kendt som polyoxymethylen, er et meget anvendt materiale. Det skyldes selvfølgelig, at det er et materiale, der kan anvendes til mange formål.

Det er desuden ikke kun i Danmark, at det er et meget anvendt materiale. Derimod er det noget, der gør sig gældende i hele verden. At det er et meget anvendt materiale i store dele af verden, er bestemt ikke uden grund.

En af de særlige årsager til, at det er et meget anvendt materiale er, at det er et hårdt materiale, der har en fjedrende tendens. Det medfører, at materialet har mulighed for at give et utrolig højt overfladefinish på det endelig element.

Hvem gør brug af POM?

POM er et materiale, der bliver brugt i flere henseender. Det er dog et materiale, der især bliver brugt til en lang række opgaver i maskinindustrien. Her bliver det primært brugt til at lave tandhjul, pumpedele, rulleleje og andet i plast.

Materialet er en favorit blandt mange, hvilket der er flere grunde til. Det skyldes dog især, at det er har en høj mekanisk styrke. Det er nemlig særligt på dette punkt, at det adskiller sig fra andre materialer på markedet.

Derudover er det også en type plast, der kan bryste sig af at have en meget markant stivhed og styrke. Netop derfor bliver det ofte også brugt i sammenhænge, hvor der stilles krav til, at det anvendte materiale er meget slidbestandigt.

Hvilke fordele er der ved POM?

Som der er givet udtryk for herover, er det ikke uden grund, at POM er blevet et meget populært materiale. Faktisk er der op til flere fordele forbundet med det:

  • Det er et materiale, der kan bryste sig af gode slid- og glideegenskaber

  • Det har en rigtig god sejhed

  • Det har et minimalt vandoptage

  • Det har en høj resistens over for andre kemikalier

  • Det er nemt at holde rent

  • Har en bred anvendelsestemperatur på -40° til +100° grader

Relateret Artikler

Derfor er webhotel relevant for dig

Derfor er webhotel relevant for dig

Hvad er et webhotel? Et webhotel er en webhoteltjeneste, der giver enkeltpersoner eller organisationer et sted at opbevare deres websted og gøre det tilgængeligt for offentligheden. Det svarer til et traditionelt hotel, idet det tilbyder et sted, hvor folk kan bo, men...

Derfor bør du læse en test af el løbehjul inden køb

Derfor bør du læse en test af el løbehjul inden køb

Et el løbehjul er en fantastisk måde at komme rundt i byen på uden at skulle bekymre sig om at finde en parkeringsplads eller holde i kø i trafikken. De er miljøvenlige, hvilket er en bonus. Men før du køber et el løbehjul, er det vigtigt at lave research og læse en...

Rofco hjælper dig med at bage stort på samme tid

Rofco hjælper dig med at bage stort på samme tid

Rofco brødovne er den perfekte måde at bage alle typer brød, baguetter og pizzaer på. Med en rofco-ovn kan du også tilberede kød og grøntsager til perfektion. Rofco-ovne findes i forskellige størrelser, som hver især er udstyret med 1, 2 eller 3 bagefag. Dette giver...