Hvad er POM-plast?

17. januar 2022

Sponseret indlæg

POM, der også er kendt som polyoxymethylen, er et meget anvendt materiale. Det skyldes selvfølgelig, at det er et materiale, der kan anvendes til mange formål.

Det er desuden ikke kun i Danmark, at det er et meget anvendt materiale. Derimod er det noget, der gør sig gældende i hele verden. At det er et meget anvendt materiale i store dele af verden, er bestemt ikke uden grund.

En af de særlige årsager til, at det er et meget anvendt materiale er, at det er et hårdt materiale, der har en fjedrende tendens. Det medfører, at materialet har mulighed for at give et utrolig højt overfladefinish på det endelig element.

Hvem gør brug af POM?

POM er et materiale, der bliver brugt i flere henseender. Det er dog et materiale, der især bliver brugt til en lang række opgaver i maskinindustrien. Her bliver det primært brugt til at lave tandhjul, pumpedele, rulleleje og andet i plast.

Materialet er en favorit blandt mange, hvilket der er flere grunde til. Det skyldes dog især, at det er har en høj mekanisk styrke. Det er nemlig særligt på dette punkt, at det adskiller sig fra andre materialer på markedet.

Derudover er det også en type plast, der kan bryste sig af at have en meget markant stivhed og styrke. Netop derfor bliver det ofte også brugt i sammenhænge, hvor der stilles krav til, at det anvendte materiale er meget slidbestandigt.

Hvilke fordele er der ved POM?

Som der er givet udtryk for herover, er det ikke uden grund, at POM er blevet et meget populært materiale. Faktisk er der op til flere fordele forbundet med det:

  • Det er et materiale, der kan bryste sig af gode slid- og glideegenskaber

  • Det har en rigtig god sejhed

  • Det har et minimalt vandoptage

  • Det har en høj resistens over for andre kemikalier

  • Det er nemt at holde rent

  • Har en bred anvendelsestemperatur på -40° til +100° grader

Relateret Artikler

Sådan kan du undersøge om materialet fungerer

Sådan kan du undersøge om materialet fungerer

Der er mange brancher, de i dag er afhængige af de materialer, de gør brug af. De skal være sikre og holdbare, og de skal leve op til de ofte mange krav og standearder, der findes på det danske samt udenlandske marked. Derfor er det vigtigt at være påpasselig med...

Få et apparatur der kan kvalitetssikre dine fødevare

Få et apparatur der kan kvalitetssikre dine fødevare

Alle fødevare der kommer ud af produktionen, skal på en eller anden på kvalitetssikres. Dette er et varemærke for dansk produktion, og derfor meget vigtigt at det bliver gjort. Kvalitetssikring kan gøres manuelt, eller ved hjælp af robotter eller maskiner. Dog er der...

Hvordan og hvornår skal man forny sit kørekort?

Hvordan og hvornår skal man forny sit kørekort?

Hvad end du har taget dit kørekort i Odense, Frederiksberg eller Aalborg, så vil du på et tidspunkt komme ud for, at du skal have dit kørekort fornyet. Reglerne for fornyelse af kørekort er ens for alle i Danmark.  Men hvordan får du dit kørekort fornyet? Og, hvornår...