Hvad kan indlægssåler hjælpe med?

19. februar 2022

Sponseret indlæg

Der er uendelig mange former for indlægssåler, som benyttes af folk i alle aldre. Det findes indlægssåler, der sikrer en bedre komfort og blødhed til foden eller ordinerede indlægssåler, der yder støtte under eller på siden af foden. Indlægssåler kan hjælpe med til at få en korrekt fodafvikling.

Primært hjælper de med til at undgå trætte og ømme fødder, og er derfor naturligt nok et vigtigt redskab for dem, som må stå, gå eller løbe på deres fødder dagligt. Det er yderst vigtigt, at de indlægssåler, som du enten får fremstillet individuelt eller som er en standardsål, er støttende, korrigerende og aflastende for dine fødder. Der skal være plads til indlæggene i dit fodtøj, så du ikke unødigt får klemt tæer og foden.

Hvorfor anbefaler eksperter kunstige indlæg?

Når man døjer med ubehag og måske ligefrem smerter i sine fødder og opad i kroppen, skyldes det ofte en forkert fodafvikling. Det betyder kort sagt, at man ikke støtter optimalt på sin fod og dermed belaster ikke blot muskler og sener i fødderne men også opad i kroppen. Mange vil derfor kunne få et godt udbytte af at benytte et fodindlæg, men bemærk, at det er forskelligt, hvilken type indlæg, der egner sig bedst til den enkelte. Når fodstillingen korrigeres, vil fødderne få en naturlig gangafvikling. Det betyder, at du mindsker overbelastningen af ledbånd, sener og muskler i dine fødder.

I nogle tilfælde vil et standardindlæg afhjælpe de fleste og værste gener, og i andre tilfælde er det nødvendigt at få et individuelt fodindlæg. Uanset hvilken man vælger, så undersøg igennem eksperternes hjemmeside eller hos en statsaut. fodterapeut, fodplejer eller f.eks. hos fysioterapeut, hvad de kan anbefale dig.

Bevægelsesfrihed er alfa og omega – også for fødderne

Man bør være opmærksom på, at en indlægssål kan være med til unødigt at ”låse” muskler og sener fast under foden og det er ikke optimalt i længden.  Ligesom det er tilfældet med muskler og sener i resten af kroppen, så har foden også brug for bevægelse, så den kan holde sine mange muskler og sener stærke.

Relateret Artikler

Sjove aktiviteter for hele familien

Sjove aktiviteter for hele familien

Sommeren er en skøn tid, som man kan fylde med sjove aktiviteter sammen med familien. Så snart børnene får sommerferie, er det bare med at komme i gang med familiekvalitetstiden. Man kan planlægge sjove ture og prøve nye ting af. Læs med her og få lidt inspiration til...

3 gode gaveidéer til kæresten

3 gode gaveidéer til kæresten

Er du i tvivl om, hvad du skal købe til din kæreste op til deres fødselsdag eller jeres årsdag? Nogle mennesker er bare svære at give gaver til, særligt hvis de har alt, de kunne mangle, og ikke ønsker sig noget. Læs med her og få inspiration til tre forskellige slags...

Derfor er lydbøger populære som aldrig før

Derfor er lydbøger populære som aldrig før

Der er sket noget igennem de seneste år. Måske har du også lagt mærke til det. For lydbøger er blevet mere og mere populære. Der er efterhånden længere og længere imellem dem, der endnu ikke har lyttet til lydbøger. Og det er der altså god grund til. Det er mere...