Hvilke gulve har god lydisolering?

21. september 2021

Sponseret indlæg

Har du højt til loftet, mange bare vægge eller lægger du bare vægt på at have en god lydakustik i et rum, så kan du her læse om, hvilke gulvtyper, der vil være et godt valg. Så du ikke bare får flottegulve, men også gulve, der er gode for dit indeklima.

Et godt indeklima er vigtigt for at man føler sig tilpas i et rum og der er flere faktorer, der er spiller ind, når det handler om at skabe et godt indeklima. En af de vigtigste er lydakustikken.

I små rum er lydakustikken sjældent det store problem, men i rum, hvor der er højt til loftet, kan lyden hurtigt komme til at runge, især hvis der er mange blanke vægge og hårde lofter. I det tilfælde kan du med fordel vælge et gulv, der kan medvirke til at forbedre akustikken. Et sådant gulv kaldes et akustikgulv.

Korkgulve, vinylgulve og Marmoleum gulve fungerer alle som akustikgulve og bidrager til en god akustik. I det hele taget er det en god ide at vælge et gulv, der i sin opbygning indeholder et korklag, hvis du ønsker et gulv, der er godt for lydakustikken og samtidigt har en blød vinyloverflade er det endnu bedre. Samtidigt har denne gulvtype også den fordel, at de har en god gangkomfort, er gode for led, knæ og ryggen, samt at de generelt er meget rengøringsvenlige.

Gulvtæpper kan også bidrage til en god akustik, men lægges gulvet i et køkkenalrum, så anbefaler vi ikke denne gulvtype i køkkenafdelingen. Løse tæpper i en del at rummet vil dog være en god ide i forhold til lydakustikken og kan samtidigt anvendes til at skabe zoner i rummet.

Trægulve i sig selv er hårde gulve og bidrager derfor ikke til en bedre akustik. Ønsker du dig et trægulv og samtidig en god akustik kan du med fordel lægge et lyddæmpende underlag under gulvet, dette vil mindske trinlydsgener fra gulvet betydeligt.

Vælger du et træ- eller klinkegulv kan du også med fordel vælge at opsætte akustikpaneler på enten vægge eller loftet.

Relateret Artikler

Julelys sikrer en magisk jul

Julelys sikrer en magisk jul

Leder du efter nogle festlige julelys til at dekorere dit hjem eller din have med i denne juletid? Så kig ikke længere end til det store udvalg af julelys! Der er alt, hvad du har brug for til at gøre dit hjem eller din have flot i denne juletid, herunder...

Maling i topkvalitet fra mehr.dk

Maling i topkvalitet fra mehr.dk

Leder du efter maling? mehr.dk er det perfekte sted at shoppe alt, hvad du har brug for af maling - både indendørs og udendørs! Med priser langt under den normale butikspris kan du spare stort på kvalitetsmalingsprodukter! mehr.dk tilbyder også ekspertrådgivning, så...

Lysestager sørger for stemningen i dit hjem

Lysestager sørger for stemningen i dit hjem

Lysestager er en nem måde at skabe en hyggelig atmosfære på. Der findes et bredt udvalg af lysestager i forskellige farver, størrelser og stilarter, der passer til din borddækning og dit koncept. Uanset om du foretrækker klassiske designs i klart glas eller mere...