Hvilke gulve har god lydisolering?

21. september 2021

Reklame

Sponseret indlæg

Har du højt til loftet, mange bare vægge eller lægger du bare vægt på at have en god lydakustik i et rum, så kan du her læse om, hvilke gulvtyper, der vil være et godt valg. Så du ikke bare får flottegulve, men også gulve, der er gode for dit indeklima.

Et godt indeklima er vigtigt for at man føler sig tilpas i et rum og der er flere faktorer, der er spiller ind, når det handler om at skabe et godt indeklima. En af de vigtigste er lydakustikken.

I små rum er lydakustikken sjældent det store problem, men i rum, hvor der er højt til loftet, kan lyden hurtigt komme til at runge, især hvis der er mange blanke vægge og hårde lofter. I det tilfælde kan du med fordel vælge et gulv, der kan medvirke til at forbedre akustikken. Et sådant gulv kaldes et akustikgulv.

Korkgulve, vinylgulve og Marmoleum gulve fungerer alle som akustikgulve og bidrager til en god akustik. I det hele taget er det en god ide at vælge et gulv, der i sin opbygning indeholder et korklag, hvis du ønsker et gulv, der er godt for lydakustikken og samtidigt har en blød vinyloverflade er det endnu bedre. Samtidigt har denne gulvtype også den fordel, at de har en god gangkomfort, er gode for led, knæ og ryggen, samt at de generelt er meget rengøringsvenlige.

Gulvtæpper kan også bidrage til en god akustik, men lægges gulvet i et køkkenalrum, så anbefaler vi ikke denne gulvtype i køkkenafdelingen. Løse tæpper i en del at rummet vil dog være en god ide i forhold til lydakustikken og kan samtidigt anvendes til at skabe zoner i rummet.

Trægulve i sig selv er hårde gulve og bidrager derfor ikke til en bedre akustik. Ønsker du dig et trægulv og samtidig en god akustik kan du med fordel lægge et lyddæmpende underlag under gulvet, dette vil mindske trinlydsgener fra gulvet betydeligt.

Vælger du et træ- eller klinkegulv kan du også med fordel vælge at opsætte akustikpaneler på enten vægge eller loftet.

Relateret Artikler

Gør soveværelset til en lækker oase

Gør soveværelset til en lækker oase

Det er vigtigt at have et sted, hvor man føler sig godt tilpas og det er rart at være. Et sted, du ikke forbinder med hverken pligter eller arbejde, og som du kan nyde, når du virkelig trænger til at slappe af. For de fleste er det soveværelset, der opfylder de krav....

På udkig efter nyt hus? Sådan finder du det helt rette

På udkig efter nyt hus? Sådan finder du det helt rette

Kunne du godt tænke dig at flytte i dit helt eget hus? Selvom du formegentlig glæder dig til, at du kan kalde dig husejer for allerførste gang, så er der lige et par praktiske ting, der skal på plads forinden. Én af de ting, det er, at du skal finde det helt rette...

Drømmer du om at starte en forretning med boliginteriør?

Drømmer du om at starte en forretning med boliginteriør?

Har du altid godt kunne tænke dig at gå den selvstændige vej, og brænder du for boliginteriør? Så kan en mulighed være at starte din egen forretning med netop boliginteriør – og det er faktisk ikke særlig besværligt. I denne guide får du et par gode råd, der kan...