Hvorfor er serviceeftersyn til lastbiler så vigtige?

8. april 2021

Sponseret indlæg

God service på lastbiler, trailere, kraner og meget andet er essentielt for at hjulene kan holdes på vejen så meget som overhovedet muligt. Det er derfor også en rigtig god investering at passe på sine maskiner, da man så både som virksomhedsejer får glæde af dem i længere tid. Det skaber med andre ord mere nytte, når man lige husker det regelmæssige serviceeftersyn – og det er faktisk uanset om der er tale om lastbiler, kraner og lignende, der benyttes til erhvervsmæssige formål eller privatbilen, som bruges i hverdagen.

Det er vigtigt at huske på, at truck service ikke kun giver værdi på sigt, men faktisk også giver tryghed og værdi i dagligdagen. Et driftsstop på grund af manglende vedligeholdelse kan nemlig blive en dyr fornøjelse, da der ofte ikke kun er én ting, der er gået i stykker, men ofte flere ting, som kunne være undgået ved at sende lastbilen til et regelmæssigt serviceeftersyn. Man kan altså regne med at skulle betale en del større værkstedsregninger ved driftsstop ved manglende vedligeholdelse frem for blot udgiften til det årlige serviceeftersyn. Det er altså penge godt givet ud at investere i vedligeholdelse – så kan man også være på forkant med de udgifter, der muligvis kommer på et senere tidspunkt.

Derudover er det også vigtigt at huske på, at det kan give alvorlige ridser i lakken, hvis driftstop bliver en fast del af hverdagen. Hvis det sker oftere og oftere og leveringer gang på gang bliver forsinket på grund af driftsstop, så kan man som vognmand hurtigt få et ry for at være en upålidelig leverandør, og det kan faktisk betyde, at man mister en del kunder (og dermed en del indtjening). Et dårligt ry kan være svært at rette op på, så det er absolut ikke noget, du har lyst til at komme ud i – og det kan i værst fald betyde, at du bliver nødt til at lukke biksen.

Sidst men ikke mindst handler serviceeftersyn jo også om sikkerhed. Sikkerhed er meget vigtigt – især når der er tale om store og tunge lastbiler. De kan gøre stor skade på vejene og være en kæmpe fare for andre bilister. Den fare kan dog mindskes betydeligt ved at sikre at lastbilen altid er driftssikker, dvs. sikre, at bremser, lys, styreegenskaber og hjul lever op til standarden. Det skal også lige nævnes, at der naturligvis er indført en del lovmæssige bestemmelser omkring de krav, der skal overholdes – og hvis de ikke bliver det, så ender det som regel i kæmpe bøder.

Det er altså essentielt at du husker at sende lastbilerne til de årlige serviceeftersyn og sikrer dig, at du overholder reglerne og kun sender driftssikre lastbiler ud på vejene – både for din egen skyld og alle andre trafikanters.

Relateret Artikler

To situationer, hvor du kan få brug for en advokat

To situationer, hvor du kan få brug for en advokat

En advokat er en professionel, der er specialiseret i at rådgive og repræsentere klienter i juridiske anliggender. Der er mange situationer i livet, hvor det kan være gavnligt at konsultere en advokat for at sikre, at dine rettigheder og interesser bliver varetaget...

Tre vigtige sundhedstilskud, du måske bør overveje

Tre vigtige sundhedstilskud, du måske bør overveje

At opretholde en sund livsstil indebærer ofte mere end bare en afbalanceret kost og regelmæssig motion. Nogle gange kan det være gavnligt at overveje kosttilskud for at sikre, at kroppen får alle de nødvendige næringsstoffer. Et af disse afgørende tilskud er calcium....

Med den rette luftpistol kan du skyde mere præcis

Med den rette luftpistol kan du skyde mere præcis

Skydning med en luftpistol kan være en spændende og udfordrende hobby. Uanset om du skyder for sjov eller konkurrence, vil du gerne skyde ret præcist, med den rette luftpistol kan du skyde mere præcis. Men hvordan får du det optimale ud af din luftpistol? Svaret er...