Hvorfor er serviceeftersyn til lastbiler så vigtige?

8. april 2021

Reklame

Sponseret indlæg

God service på lastbiler, trailere, kraner og meget andet er essentielt for at hjulene kan holdes på vejen så meget som overhovedet muligt. Det er derfor også en rigtig god investering at passe på sine maskiner, da man så både som virksomhedsejer får glæde af dem i længere tid. Det skaber med andre ord mere nytte, når man lige husker det regelmæssige serviceeftersyn – og det er faktisk uanset om der er tale om lastbiler, kraner og lignende, der benyttes til erhvervsmæssige formål eller privatbilen, som bruges i hverdagen.

Det er vigtigt at huske på, at truck service ikke kun giver værdi på sigt, men faktisk også giver tryghed og værdi i dagligdagen. Et driftsstop på grund af manglende vedligeholdelse kan nemlig blive en dyr fornøjelse, da der ofte ikke kun er én ting, der er gået i stykker, men ofte flere ting, som kunne være undgået ved at sende lastbilen til et regelmæssigt serviceeftersyn. Man kan altså regne med at skulle betale en del større værkstedsregninger ved driftsstop ved manglende vedligeholdelse frem for blot udgiften til det årlige serviceeftersyn. Det er altså penge godt givet ud at investere i vedligeholdelse – så kan man også være på forkant med de udgifter, der muligvis kommer på et senere tidspunkt.

Derudover er det også vigtigt at huske på, at det kan give alvorlige ridser i lakken, hvis driftstop bliver en fast del af hverdagen. Hvis det sker oftere og oftere og leveringer gang på gang bliver forsinket på grund af driftsstop, så kan man som vognmand hurtigt få et ry for at være en upålidelig leverandør, og det kan faktisk betyde, at man mister en del kunder (og dermed en del indtjening). Et dårligt ry kan være svært at rette op på, så det er absolut ikke noget, du har lyst til at komme ud i – og det kan i værst fald betyde, at du bliver nødt til at lukke biksen.

Sidst men ikke mindst handler serviceeftersyn jo også om sikkerhed. Sikkerhed er meget vigtigt – især når der er tale om store og tunge lastbiler. De kan gøre stor skade på vejene og være en kæmpe fare for andre bilister. Den fare kan dog mindskes betydeligt ved at sikre at lastbilen altid er driftssikker, dvs. sikre, at bremser, lys, styreegenskaber og hjul lever op til standarden. Det skal også lige nævnes, at der naturligvis er indført en del lovmæssige bestemmelser omkring de krav, der skal overholdes – og hvis de ikke bliver det, så ender det som regel i kæmpe bøder.

Det er altså essentielt at du husker at sende lastbilerne til de årlige serviceeftersyn og sikrer dig, at du overholder reglerne og kun sender driftssikre lastbiler ud på vejene – både for din egen skyld og alle andre trafikanters.

Relateret Artikler

Gode tips til at forebygge karsprængninger

Gode tips til at forebygge karsprængninger

Det er ganske normalt at opleve karsprængninger. Faktisk oplever helt op til 50% af voksne karsprængninger enten i ansigtet eller på benene. Nogle er i stand til at acceptere karsprængningernes tilstedeværelse, hvorimod andre føler sig flove og hæmmet af dem. Hvis du...

Sådan gør du din søgen efter lejelejlighed nemmere

Sådan gør du din søgen efter lejelejlighed nemmere

Der er ingen tvivl om, at det nogle gange er vanskeligt at finde en lejebolig. Specielt hvis du bor eller gerne vil bo i én af de større byer. Men der findes heldigvis forskellige tips til, hvordan din søgen bliver en smule nemmere. Vær aktiv på diverse boligportaler...

Derfor er branding med klistermærker in

Derfor er branding med klistermærker in

I en verden, hvor alting efterhånden er udelukkende digitalt, er det forfriskende at se, når nogle steder benytter sig af gode gamle klassiske branding metoder som brug af klistermærker med personligt logo. Et sådant klistermærke er ikke bare noget fysisk, man kan...