Hvornår er man ensom?

17. marts 2022

Sponseret indlæg

Ensomhed er en svær følelse. Det er ikke noget, vi taler meget om i samfundet. Alligevel er det en følelse, som vi alle er bevidste om. For måske har vi et eller andet sted alle sammen prøvet at føle os ensomme – i hvert fald bare en smule. Men hvornår er man sådan rigtigt ensom? Er det, når man er alene hjemme? Når man lige har mistet et familiemedlem? Når man ikke har nogle nære venner? Det kan faktisk være et svært spørgsmål at besvare. Alligevel er det lige netop dette spørgsmål, der er omdrejningspunktet for denne artikel.

Ensomhed kan være usynligt

Når det er svært at svare på, hvornår man for alvor er ensom, så handler det også om, at det faktisk kan være mange ting. For ensomhed er dybest set følelsen af at være alene eller isoleret fra andre.

Det er en følelse, der kan opstå kortvarigt og intenst. Men følelsen kan også være mindre akut og mere længerevarende. Kort sagt så kan det se ud på mange måder.

Alt det betyder altså også, at ensomhed kan være svært at spotte hos andre. Mange går måske og føler sig ensomme, selvom de ikke giver udtryk for at være det.

Gør noget ved ensomheden

Uanset hvordan det ser ud hos den enkelte, så er det ingen god følelse at gå rundt med. Derfor er det også vigtigt at gøre noget ved det, hvis man kan.

https://hamletaarhus.dk/ finder du oplysninger om, hvordan du kan møde andre, der også er ensomme. Her er plads til at være sammen med folk, der har det på samme måde som dig. Her kan du altså tale om alt det, du føler.

Nogle gange er det bedste du kan gøre at være ærlig. For igennem ærlighed kan du nemlig skabe tættere relationer til andre mennesker. Sådan kan du altså også lægge følelsen af ensomhed fra dig.

Relateret Artikler

Sjove aktiviteter for hele familien

Sjove aktiviteter for hele familien

Sommeren er en skøn tid, som man kan fylde med sjove aktiviteter sammen med familien. Så snart børnene får sommerferie, er det bare med at komme i gang med familiekvalitetstiden. Man kan planlægge sjove ture og prøve nye ting af. Læs med her og få lidt inspiration til...

3 gode gaveidéer til kæresten

3 gode gaveidéer til kæresten

Er du i tvivl om, hvad du skal købe til din kæreste op til deres fødselsdag eller jeres årsdag? Nogle mennesker er bare svære at give gaver til, særligt hvis de har alt, de kunne mangle, og ikke ønsker sig noget. Læs med her og få inspiration til tre forskellige slags...

Derfor er lydbøger populære som aldrig før

Derfor er lydbøger populære som aldrig før

Der er sket noget igennem de seneste år. Måske har du også lagt mærke til det. For lydbøger er blevet mere og mere populære. Der er efterhånden længere og længere imellem dem, der endnu ikke har lyttet til lydbøger. Og det er der altså god grund til. Det er mere...