Ingredienser for den gode stemning

Det er svært at beskrive, når stemningen bare er helt rigtig. Det kan være når du er alene, eller i fællesskab med andre. På dansk har vi ordet ”hygge” for os selv, og det er umuligt at beskrive for udlændinge, hvad vi helt præcist mener med dette. På samme måde kan det virke som en umulig opgave at beskrive øjeblikket når stemningen er helt rigtig.

Hvorfor opstår den gode stemning?

Der findes ikke en hemmelig ingrediens på at skabe en god stemning. Hvis den gode stemning er i en social sammenhæng, hjælper det selvfølgelig, at du kan lide de mennesker du er sammen med. Men du kan opleve at være i rigtig godt humør og god stemning alene. Dette må betyde, at den gode stemning også kommer indefra, når kemikalierne i hjernen rammer på den helt rigtige måde. Spørgsmålet bliver naturligvis derfor, hvad kan vi gøre, for at få den rigtig sammensætning at neurologiske forbindelse i hjernen, så den rigtige stemning opstår på vores egen kommando?

Teknologien åbner nye muligheder

Ja, selvom vi måske ikke bliver fuldstændig herre over stemningen, kan vi da øge vores odds for at den opstår. En godt forslag: skrift nemt farvestemning i boligen med Phillips Hue. Studier viser nemlig, at noget af det mest afgørende for vores humør og indre tilstand er lys. Det mest åbenbare bevis på dette er formentligt at henvise til solen. Mange mennesker oplever at blive deprimeret om vinteren, når solen kun er at finde på himlen i få timer. Men ikke kun sollyset giver os energi og stemning, også lyset i vores hjem. En god mulighed er derfor, at få muligheden for, at regulere lyset på helt den rigtige måde. En anden mulighed for at finde den rigtige stemning er musik. En god højtaler koster ikke en formue, men kan give stemningen et spark i den rigtige retning.