Kloaker er det glemte, men vigtigste byggeri

Kloaker ligger gemt under et synlige bybillede. Derfor kan man hurtigt glemme, hvor vigtige de er. Kloaker er blevet benyttet siden Romerne først indførte dem 600 år. F.kr. Dette var dog ikke de mest funktionelle, men ideen var der. Kloakkerne er siden blevet forbedret, og i dag er de unægtelig et af de vigstigste elementer i byudviklingen på tværs af verdenen.

Hvorfor er kloakkerne så vigtige?

Kloakkerne var med til at forandre de sundhedsmæssige tilstande i større byer. Kloakkerne fører spildevandet væk på strategisk vis, således at det ikke forurener. Hvis spildevand fik lov til at gå sine egne veje, ville det gå i forrådnelse, og skabe et Utopia for diverse bakterier, som på sigt vil skabe sygdomme for befolkningen og meget hurtigt få sat en stopper for næste fase a byudviklingen. Derfor er kloakkerne måske endda dét vigtigste element i enhver by. Lige så vigtigt er det at have det rette kloakudstyr til at vedligeholde kloaksystemet.

Hverdagens vedligeholdelses helte

Det er svært at vedligeholde noget, som man ikke kan se, og ikke har umiddelbar let adgang til. Dette kan dog lade sig gøre, vha. det rette kloakudstyr. Kloakmestrene i Danmark må altid have det nyeste og bedste kloakudstyr, for at kunne udføre deres opgave på kompetent vis. Dette udstyr finder de bl.a. hos c-tv.dk. Deres gennemgang af de underjordiske kloaksystemer sker bl.a. igennem ny teknologiske kloakkameraer, som gør det muligt at gennemgå kloakledninger fra overfladen. Dette fungerer ved, at kameraet sættes på en rørål, som føres ned i kloaksystemet. Herfra kan kloakmesteren styre kameraet, og sikre, at alt er som det skal være.

Nyt udstyr ændrede alt

Ovenfor nævnte kloakudstyr, er faktisk en af årsagerne til, at vi har kloaker i dag. Romerne droppede nemlig kloaker, da de var for dyre at vedligeholde. Kloakkerne fandt først gennembrud igen flere hundrede år senere i Paris.