Læs om Migatronic i dag og firmæts historie

Migatronic har gjort svejsning nemt i et halvt århundrede. Den allerførste elektrodesvejsemaskine fra Migatronic blev lavet i 1970. Den vejede 95 kilo. I dag vejer den mindste bærbare elektrodesvejsemaskine i firmaets sortiment kun 4.9 kilo. Det vil side, at vægtforskellen fra den første svejsemaskine til den mindste, som firmaet producerer i dag, er hele 90.1 kilo. Det er noget af en slankekur, og det betyder selvfølgelig, at det er væsentligt nemmere at svejse i dag, end det var for 40 år siden. Fra firmaets dag ét, som var engang i september 1970, har de fokuseret på at finde ud af, hvordan de kan anvende avanceret teknologi på en måde, som gør svejserens arbejdsprocesser nemmere. Dette gør de stadig den dag i dag, så fokusset ligger stadig på den enkelte svejser og at gøre hverdagen nemmere for denne. Dette vil virksomheden fortsætte med hver evig eneste dag i mange år på ethvert værksted, i enhver garage og på ethvert fabriksgulv. Svejsemaskiner er meget komplicerede, men det er super vigtigt, at de er nemme at bruge. På samme tid skal teknologien i dem give svejseren de bedst mulige betingelser for at lave helt perfekte svejsninger. Inverterteknologi har afløst transformerteknologi, så mekanik er blevet skiftet ud for softwarestyring i svejsemaskiner fra Migatronic.

Migatronic startede med en gammel bil

Migatronic startede med en CO2-svejser, som kunne bruges til at reparere gamle biler med. I firmaets første år producerede de kun fire svejsemaskiner og omsatte for 10.000 kroner. I 1973 modtog de deres første større ordre til Sverige. I årene derefter begyndte Migatronic at levere til lande i hele Europa. Markedet udviklede sig og firmaet fulgte med det. Udover svejsemaskiner til biler, begyndte de at udvikle svejseløsninger til professionel industri. Denne industri efterspørger avanceret teknologi til alle opgaver, man kan forestille sig, og til alle miljøer. Migatronic skaber således et væld af forskellige svejsemaskiner og -løsninger.

Migatronic i dag

Migatronic har i dag en klar målsætning – at de vil gøre svejsning nemt. De har omkring 50 års erfaring i branchen, og de producerer på baggrund heraf svejsemaskiner i høj kvalitet. Migatronic laver svejsemaskiner, som tilfører værdi til kundernes forretning ved at øge effektiviteten, spare på energi, forbedre konkurrenceevnen og ved at gøre svejsning nemmere. Deres ambition er kort sagt, at de vil hjælpe sine kunder med at få mere værdi for svejseinvesteringen, hvilket de måler i tid, indsats og omkostninger. De udvikler, producerer og sælger svejsemaskiner og -løsninger i hele verden.