Lige købt hus? Sådan kommer du godt fra land

Det er selvfølgelig (for langt de fleste) en fantastisk følelse at være blevet husejer. Men midt i alt glæden kan en vis portion stress eller mangel på overblik godt titte frem. Især hvis ikke alt ved huset er præcis, som du ønsker det, og der dermed begynder at tegne sig nogle konturer til en masse små og store projekter i fremtiden. Her kommer et par lægmands-råd, som forhåbentlig kan være med til at lægge en dæmper og få banket stressen i jorden.

Sænk skuldrene og nyd det

Alt i og omkring huset behøver ikke at være perfekt fra dag ét, og heller ikke fra dag to, tre, fire og så videre og så videre. Ingen forventer af dig/jer, at alt bare spiller, og det er helt normalt, at der går flere år, før nogle projekter bliver taget op, så forvent det heller ikke af dig selv. Om du så kommer til at sove på en madras og drikke vand fra et antikveret 70’er-køkken de første måneder, er det helt okay. Det at være husejer er en iterativ proces, hvor der løbende bliver justeret lidt hist og her, når der er luft i budgettet og hverdagen til et projekt.

Du behøver ikke at gøre alt til et gør-det-selv-projekt

Når man selv står for at bygge om og lave andre gør-det-selv-projekter, følger der en stor portion stolthed og ære med, og samtidig kan man føle sig mere tæt knyttet til sig hjem, når man kan kigge rundt og huske tilbage på nogle små detaljer, og alt det bøvl, du havde med de små detaljer. For der er netop en del bøvl, og for at sænke noget af presset, kan du i ny og næ hyre håndværkere og efterfølgende håndværkerrengøring og koncentrere dig om de projekter, du har særligt lyst til. Skal du bruge håndværkerrengøring, så finder du hjælp her.