Mød virksomheden, der tager imod opgaver, de kan klokke i!

Det er ikke alle virksomheder, der ligefrem praler af at være ”gode til at klokke i det”. Men for hos Thubalka A/S er man faktisk det man kalder specialister i det! Men bare rolig, det er der en ganske særlig årsag til. Forretningen er grundlagt i Roslev i Salling i 1917, med ”klokkedoktoren” August Nielsen som fagmanden, der kunne svejse, renovere og forbedre revnede kirkeklokker.

Men hvordan er det lige med behovet for at renovere kirkeklokker i dag, hvor vi skriver 2021, vil nogle måske spørge? Er der stadig behov? Ja, det er der faktisk – og dertil er der kommet en række nye beslægtede fagopgaver, som Thubalka A/S også tager sig af.

Det laver de dybt specialiserede fagfolk

Mange kirker, rådhuse og herregårde i Danmark har fortsat store og historisk signifikante ringeklokker hængende, som Thubalka A/S tilser og holder ved lige. Men det er faktisk ikke kun de allerede eksisterende og ældre ringeanlæg, som bliver tilset. Også nye projekter ser dagens lys, som f.eks. det nye klokkespil i Sahl Kirke eller den helt nye klokke til Hvejsel kirke.

I dag er et ringeanlæg desuden typisk automatiseret, hvilket betyder, at man kan kontrollere klokken fra afstand med mobile enheder. Det er praktisk, da man ikke længere ønsker at ringere skal knokle med at sætte sving og lyd i de store tunge klokker, der også kan udgøre høreskader, hvis man ikke er påpasselig og tager sine forbehold.

Derfor giver det god mening, at man i dag kan styre og planlægge ringninger via moderne udstyr. Det giver de fordele, at man kan tilrettelægge ringetider samt skræddersy melodier. Måske du bor nær et rådhus, som spiller en særlig melodi? F.eks. har de i Odense tidligere markeret sig med melodien ”I Danmark er jeg født”, når klokkerne nær rådhuset har ringet så smukt.

Foruden at tilbyde renoveringer og installation af moderne automatiske ringeanlæg, tilbyder Thubalka A/S også at renovere vindfløje samt tilse og installere klokkespil, tårnure og meget mere.

Du kan besøge virksomheden her: Gå til hjemmesiden.