N a 2

Tag med familien til Greve og få en masse oplevelser

Den første omgang med 1. Verdenskrig er et meget interessant emne, som der kunne skrives mange bøger om. Her vil jeg dog kun give et kort overblik, så I kan få en fornemmelse af, hvad det drejer sig om. I 1914 var Danmark omgivet af lande i krig, men formåede alligevel at holde sig neutralt. Dette skyldtes blandt andet Mosede Fort ved Køge Bugt, der under 1. Verdenskrig fungerede som forsvar mod angreb fra de tyske fjender som kom mod Danmark for at overtage og sparotere landet fra de magter Danmark havde dengang under 1. verdenskrig. Mosede fort ved Køge bugt ligger i greve og er egnet til alle i alle aldre som synes kunst og historie er en spændende ting. Mosede Fort ved Køge Bugt, hvor der er skiftende udstillinger og fortællinger om 1. Verdenskrig. Derudover kan du se et model af fortet i original størrelse, ligesom du kan gå på opdagelse i de omgivende krigsgravene. Besøg Greve og se de mange muligheder for en god oplevelse.

Greve Museum byder på en masse historie og kultur

Greve Museum er beliggende på en smuk, gammel Hedebogårde omkranset af en dejlig have. Museet har særlig fokus på 1800-tallets hedebokultur og 1900-tallets forstadsudvikling. Greve Lokalhistoriske Arkiv, som er en del af Greve Museum, fungerer som egnens fælleshukommelse. I museets permanente udstillinger skildres livet på egnen fra omkring år 1800 og helt frem til i dag. Der er desuden skiftende særudstillinger inden for lokale ting, som du altid kan komme og opleve.

Massere af idrætsfaciliteter i Greve

I Greve er der desuden mange idrætsfaciliteter som du kan benytte dig af, blandt andet svømmehal, fitnesscenter og multihal. Derudover findes der et hav af naturoplevelser i området, herunder enge, skove og søer. Du kan også vælge at tage på cykeltur eller gåture langs de smukke strande ved Stevns Klint. Så uanset om du er til kultur, historie eller idræt, vil du med garanti finde noget.