Oplevelser i Brøndby

Brøndby er en by i Københavns vestlige forstæder og hovedsæde for Brøndby Kommune. Brøndby har et officielt indbyggertal på 48.523. Brøndby Strand og Hundige er nabobyerne. Grænsen mellem Brøndby og Hundige udgøres af Arne Jacobsens Allé (Brøndbyvester Allé indtil dens endestation). Brøndby ligger nogenlunde lige langt fra Københavns centrum og lufthavnen. Brøndby dækker et areal på 12 km² og omfatter tre mindre kvarterer inden for bygrænsen: Brøndbyvester, Brøndbyøster og Brøndby Strand. Brøndby er en by i den vestlige forstad til København og hovedsæde for Brøndby Kommune. Brøndby har et officielt indbyggertal på 48.523. Brøndby Strand og Hundige er nabobyerne. Grænsen mellem Brøndby og Hundige dannes af Arne Jacobsens Allé (Brøndbyvester Allé indtil dens endepunkt). Brøndby ligger omtrent lige langt fra Københavns centrum og lufthavnen. Brøndby dækker et areal på 12 km² og omfatter tre mindre kvarterer inden for bygrænsen: Brøndbyvester, Brøndby Øster og Brøndby Strand.

Brøndbys historie

Den første registrerede omtale af Brøndby var som Bruntbierg i 1256, hvilket betyder bakke med en brændt højderyg’, sandsynligvis på grund af hyppige afbrændinger for at rydde jord til dyrkning. Brøndby blev en landsby i anden halvdel af 1800-tallet, da jernbanen mellem Roskilde og Freder

Flyt til Brøndby

Brøndbys gode transportforbindelser gør den populær blandt pendlere til det centrale København. Byen var en af fire små kommuner, der blev lagt sammen til Brøndby Kommune i 1964, og på det tidspunkt havde Brøndby ca. 8.000 indbyggere. Brøndbys oprindelige navn var Brunt Bæl. Brøndby er altså en utrolig dejlig by til dig som ønsker at bo på Sjælland, men til fordelagtige priser. Det betyder nemlig meget hvor byen ligger, og da den ligger forholdsvist tæt på København, så må man sige byen har en utrolig god position. Brøndby tilbyder alt det man som borger har brug for. Så hvis du går og spekulerer om du skal flytte til Brøndby, så skynd dig ud og tag et kig!