Pas godt på dine tænder – de skal helst holde hele livet

10. maj 2021

Sponseret indlæg

Det gælder for os alle, at vi gerne vil have smukke og sunde tænder. De fleste af os betragter nok det kridhvide smil, som en slags socialt visitkort, der sætter os i stand til at skabe gode førstehåndsindtryk og generelt bare får os til at fremstå imødekommende.

Foruden et visuelt flot smil, er der dog også andre fordele ved at have sunde tænder. Tænderne spiller nemlig en stor rolle for vores overordnede helbred. Eksempelvis kan problemer med tænderne resulterer i alt fra dårlig nattesøvn til hovedpine eller fordøjelsesbesvær. Der er med andre ord mange gode grunde til at passe godt på sine tænder, så de er flotte og sunde så lang tid som det overhovedet er muligt.

Vi har talt med vores lokale tandlæge i Odense for at give dig gode råd til at selv holde tænderne sunde.

Sådan plejer du dine tænder

Der findes en række velmente råd, som eksisterer for at du kan passe bedst muligt på dine tænder og dit tandkød. Dem vil vi komme omkring her.

1. Husk at børste tænder 2 gange om dagen, hvor du hver gang børster af minimum 2 minutters varighed. Faktisk har mange af nutidens elektriske tandbørster til både børn og voksne en indbygget timer, som er med til at fortælle, hvornår du har børstet i de 2 minutter. Årsagen til at det er vigtigt at børste 2 minutter ad gangen, er, at det giver dig tid til at børste hele munden effektivt.

2. Husk at bruge tandtråd, så du også får renset skidt ud de steder, hvor tandbørsten ikke kan nå. Får man ikke renset skidtet mellem tænderne væk, kan det omdanne sig til plak og desuden være med til at give huller i tænderne. Plak ser grimt ud, når det sidder på dine tænder, hvorfor du naturligvis ikke er interesseret i det, hvis du netop ønsker et hvidt smil.

3. Tænk over dine sukkervaner. Hvis du husker at være opmærksom på, hvor meget sukker du indtager, bliver det lettere for dig at holde tænderne sunde. I det hele taget bør du være opmærksom på især de sukkerholdige og syreholdige drikke, som kan skade tænderne. Tænderne kan nemlig både få problemer fra huller såvel som fra syreskader, hvis man har et stort forbrug af for eksempel cola og kaffe. Drikker du cola og kaffe, hvilket bestemt ikke er forbudt i moderate mængder, så kan du gøre dine tænder den tjeneste, at du skyller efter ved at drikke vand, når du har drukket kaffen eller colaen. Det vil gøre, at du får renset syren eller sukkeret væk fra tænderne, så det er ikke sidder og gør skade længere tid end højst nødvendigt.

Relateret Artikler

Sjove aktiviteter for hele familien

Sjove aktiviteter for hele familien

Sommeren er en skøn tid, som man kan fylde med sjove aktiviteter sammen med familien. Så snart børnene får sommerferie, er det bare med at komme i gang med familiekvalitetstiden. Man kan planlægge sjove ture og prøve nye ting af. Læs med her og få lidt inspiration til...

3 gode gaveidéer til kæresten

3 gode gaveidéer til kæresten

Er du i tvivl om, hvad du skal købe til din kæreste op til deres fødselsdag eller jeres årsdag? Nogle mennesker er bare svære at give gaver til, særligt hvis de har alt, de kunne mangle, og ikke ønsker sig noget. Læs med her og få inspiration til tre forskellige slags...

Derfor er lydbøger populære som aldrig før

Derfor er lydbøger populære som aldrig før

Der er sket noget igennem de seneste år. Måske har du også lagt mærke til det. For lydbøger er blevet mere og mere populære. Der er efterhånden længere og længere imellem dem, der endnu ikke har lyttet til lydbøger. Og det er der altså god grund til. Det er mere...