Pas godt på dine tænder – de skal helst holde hele livet

10. maj 2021

Reklame

Sponseret indlæg

Det gælder for os alle, at vi gerne vil have smukke og sunde tænder. De fleste af os betragter nok det kridhvide smil, som en slags socialt visitkort, der sætter os i stand til at skabe gode førstehåndsindtryk og generelt bare får os til at fremstå imødekommende.

Foruden et visuelt flot smil, er der dog også andre fordele ved at have sunde tænder. Tænderne spiller nemlig en stor rolle for vores overordnede helbred. Eksempelvis kan problemer med tænderne resulterer i alt fra dårlig nattesøvn til hovedpine eller fordøjelsesbesvær. Der er med andre ord mange gode grunde til at passe godt på sine tænder, så de er flotte og sunde så lang tid som det overhovedet er muligt.

Vi har talt med vores lokale tandlæge i Odense for at give dig gode råd til at selv holde tænderne sunde.

Sådan plejer du dine tænder

Der findes en række velmente råd, som eksisterer for at du kan passe bedst muligt på dine tænder og dit tandkød. Dem vil vi komme omkring her.

1. Husk at børste tænder 2 gange om dagen, hvor du hver gang børster af minimum 2 minutters varighed. Faktisk har mange af nutidens elektriske tandbørster til både børn og voksne en indbygget timer, som er med til at fortælle, hvornår du har børstet i de 2 minutter. Årsagen til at det er vigtigt at børste 2 minutter ad gangen, er, at det giver dig tid til at børste hele munden effektivt.

2. Husk at bruge tandtråd, så du også får renset skidt ud de steder, hvor tandbørsten ikke kan nå. Får man ikke renset skidtet mellem tænderne væk, kan det omdanne sig til plak og desuden være med til at give huller i tænderne. Plak ser grimt ud, når det sidder på dine tænder, hvorfor du naturligvis ikke er interesseret i det, hvis du netop ønsker et hvidt smil.

3. Tænk over dine sukkervaner. Hvis du husker at være opmærksom på, hvor meget sukker du indtager, bliver det lettere for dig at holde tænderne sunde. I det hele taget bør du være opmærksom på især de sukkerholdige og syreholdige drikke, som kan skade tænderne. Tænderne kan nemlig både få problemer fra huller såvel som fra syreskader, hvis man har et stort forbrug af for eksempel cola og kaffe. Drikker du cola og kaffe, hvilket bestemt ikke er forbudt i moderate mængder, så kan du gøre dine tænder den tjeneste, at du skyller efter ved at drikke vand, når du har drukket kaffen eller colaen. Det vil gøre, at du får renset syren eller sukkeret væk fra tænderne, så det er ikke sidder og gør skade længere tid end højst nødvendigt.

Relateret Artikler

Derfor bør du bestille gasflasker til erhverv hos Primagaz

Derfor bør du bestille gasflasker til erhverv hos Primagaz

Det er ikke nogen hemmelighed, at der inden for rigtig mange forskellige brancher er behov for gas, når arbejdsdagen skal fungere så gnidningsfrit og effektivt, som det overhovedet er muligt. Det er noget, der gør sig gældende inden for en lang række sektorer som for...

Bliv klar til ravjagt med disse 3 tips

Bliv klar til ravjagt med disse 3 tips

Flere og flere begynder at interesserer sig for rav og ravjagt. Det er en spændende aktivitet, og den kan underholde hele familien – store såvel som små. Kunne du godt tænke dig at tage på ravjagt, men ved du ikke, hvordan du kommer i gang? Så læs med videre og bliv...

Hjælp til køb og salg af virksomhed og til generationsskifte

Hjælp til køb og salg af virksomhed og til generationsskifte

Køb, salg og generationsskifte af virksomhed er tre vidt forskellige og komplicerede opgaver, hvor der ikke blot er jura at holde styr på. For du skal også vide, hvordan du gør dig en god handel, og her kan det være en idé at få ekstern hjælp, så du ikke bliver snydt...