Perlit – et bæredygtigt materiale til byggeri

Vi lever i en tid, hvor bæredygtige alternativer til gamle vaner, er vigtigere at inkorporere end nogensinde før. Skal du i gang med at bygge nyt hus? Læs med her om, hvordan du kan komme et skridt tættere på et bæredygtigt byggeprojekt.

Genanvendelig og skånsom for miljøet

En af de største syndere i klimakrisen er fremstillingen af produkter og behandlingen af materialer. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, hvordan de ting, vi køber, er produceret, og hvilke materialer man bør foretrække til projekter. Leder du efter bæredygtige løsninger til dit byggeprojekt, kan det anbefales at undersøge materialet perlit. Den vulkanske sten perlit er et af de førende bæredygtige løsninger til isolering, byggematerialer, belægninger og støbninger. Perlit er nemlig 100% genanvendelig og kan ovenikøbet tilbageføres til naturen efter brug.

Hvis du har besluttet dig for at anvende perlit til byggeprojektet, er det næste, du skal undersøge, hvilket firma der mest forsvarligt kan levere materialet til dig. Tag gerne et kig på Nordisk Perlite, en dansk producent med 40 års erfaring, som har en særligt stærk miljøpolitik. De har udviklet et anlæg, der kan genanvende størstedelen af den varme, der bruges i produktionen af perlit. Denne banebrydende tænkning er med til at sænke deres energiforbrug, og du kan derfor bestille perlit hos dem uden at bekymre dig om købets belastning af miljøet. Sidst, men ikke mindst, er der ingen biprodukter eller spild i fremstillingen.

Naturligt og ufarligt for mennesker

Noget af det fantastiske ved perlit er, hvor naturligt og brugbart et materiale det er. Råmaterialet er fuldstændig kemikaliefrit, da der ikke indgår nogle former for kemikalier i fremstillingsprocessen. Det er helt ufarligt at benytte og er ikke skadeligt for mennesker, hvilket giver ro i maven, særligt hvis materialet bruges til at bygge dit hjem. Gå den grønne vej for dit velvære og for miljøet.