Sådan forbedrer du jeres arbejdsplads

Arbejdspladserne rundt i landet er indrettet meget forskelligt. Men et par grundlæggende ting vil altid gå igen. Der er chefer og ansatte. Der skal udføres et arbejde. Og alle vil gerne blive færdige med arbejdet i tide eller lidt før tid.

Her får du hjælp til, hvordan du kan styrke arbejdspladsen, så den bliver mere effektiv og mere rar at være på. Det er slet ikke så svært, som konsulentvirksomhederne forsøger at bilde jer ind. I skal blot bruge hovedet og kende jeres virksomhed.

It-løsninger

En virksomhed i 2022 kan ikke leve uden it. Det er helt utænkeligt, at en virksomhed rapporterer, kontakte og bearbejde deres data på hvide stykker papir.

Selvfølgelig skal jeres virksomhed derfor have f.eks. erp-løsning, hvor dygtigt software gør arbejdet med it nemmere, hurtigere og bedre. Der er dinosaurer i enhver virksomhed. Med en erp-løsning kan disse uden tvivl få nemmere ved at skulle tilgå den – for dem – besværlige it.

I fremtiden vil it kun fylde en stadig større rolle på kontoret. Det er må være indlysende for enhver, at alle virksomheder skal være stærke på it, hvis de skal gøre sig nogen forhåbning om at være konkurrencedygtige.

Socialt samvær

Hvorfor vælger dine ansatte at blive i din virksomhed? Det gør de af flere årsager, hvor lønnen ikke nødvendigvis er det første.

Samværet på arbejdspladsen har en enorm indflydelse på, om dine ansatte kan se sig selv fortsætte i virksomheden. Som på en slagmark kæmper soldaterne ikke for fædrelandet eller en ideologisk kamp, men for hinanden.

Det er menneskene, som møder ind sammen, som tager overarbejde sammen, som spiser frokost sammen osv. Det er pga. dem, vi bliver ved med at vende tilbage til arbejdspladsen.

Det sociale samvær kan styrkes med frokostordninger, med fredagsbarer, med kageordning osv. Så længe det ikke nedsætter effektiviteten på kontoret betydeligt.

Effektiv administration

Er der en gruppe på arbejdspladsen, som også er notorisk kendte for at nedsætte værdien af arbejdet, er det administrationen. For ja, kageordningen eller de mange andre ordninger, som sætter gang i snakken, kan nedsætte arbejdet.

Men en administration, som konstant kommer med nye, sjove ideer til virksomheden, er ofte en klods om benet på de ansatte. Selv intentionen faktisk er god, kan udfaldet blive det modsatte, når de ansatte skal skrive timer ned, skal dobbelttjekke deres arbejde osv. I sidste ende vinder arbejdspladsen flere arbejdstimer, mindre effektivt arbejde.