Sådan kan du gøre din rejse mere behagelig

Det er altid en fornøjelig tid, når man skal på ferie. Men det er ikke altid lige fornøjeligt, når man skal have tiden til at gå, på vej frem mod destinationen.

Særligt for de mennesker, der rejser med en bus, kan der være ekstra behov for at slå tiden ihjel med lidt god underholdning. I dette indlæg kan du læse om 3 gode muligheder for at fordrive tiden effektivt.

Se film

Skal du afsted på tur en længere tur, er det næsten umuligt at forestille sig, du ikke får tid – og lyst – til at se en god film, serie eller måske en dokumentar. De fleste kender det fra flyrejsen, hvor der er in-flight entertainment. Det er dog ikke kun flyvemaskinen, som har underholdning, da mange busselskaber også tilbyder at vise film på deres længere ture. Men hvis nu man anvender leje af bus, og måske kører i en mindre bus end de større, som turnerer igennem Europa, så kan man stadig få film med sig. For Netflix og andre tjenester tilbyder nemlig at downloade film og serier til offline brug. Det betyder, at man ikke behøver at betale for dyr EU-roaming, når man når udenfor de danske grænser. Brug derfor denne funktion, så kan du tage stribevis af gode film med i din egen lomme.

Læs en god bog

Film er en nem og populær form for underholdning. Men der er fortsat mange, som godt kan lide at have en god bog med til turen. Det at læse er en lidt mere aktiv proces, der anvender hjernen mere end f.eks. film. Det betyder ikke, at man ikke kan veksle imellem at f.eks. blive underholdt af video og en bog. Men det at læse kan for mange være mere givende, da man skal bruge hovedet mere. Desuden foretrækker nogen decideret at tænke sig til scenarierne i en roman kontra at se det på film. Ligeledes sidder mange med deres helt egen indre fortællestemme og læser spændende biografier fra interessante mennesker – eller måske høre det hele som lydbog?! Den mulighed er der nemlig også.

Som en sidste mulighed kunne man naturligvis også læse en ”Turen går til…” bog, hvormed man allerede har en idé om, hvad man vil se.

Spil

Man behøver ikke sidde for sig selv med egen film eller bog, når man er under rejse. Man kan også stadig være social med f.eks. et godt spil kort eller et andet handy spil, som egner sig til den mere begrænsede plads, der er i en bus, i et fly eller i et tog. Det at spille spil sætter gang i humøret og er en god idé at have med, så man kan veksle imellem forskellige former for underholdning. På den måde flyver tiden afsted.