Sådan kan du komme i gang med træningen

I en verden hvor overvægt er en tendens, der har vist sig at være stigende over de seneste årtier, er der heldigvis også en anden, noget mere positiv tendens at tale om. Vi danskere dyrker nemlig hele tiden mere og mere motion, og f.eks. fitnesscentrene kan godt mærke, at der kommer mere tryk på i forhold til antallet af kunder. Det kan dog godt være svært at starte op med at træne, og det er særlig meget nemt at give op igen – her kan du få nogle gode tips til opstartsfasen.

Start derhjemme

Hvis du ikke rigtig har trænet før, eller bare ikke har det godt med at træne foran andre mennesker, kan det være en god ide bare at starte med at træne derhjemme.
Det kan måske være svært at forestille sig, at du kan få det samme ud af træningen derhjemme, i forhold til hvad der er muligt i f.eks. et fitnesscenter.

Men det kræver faktisk bare det rigtige udstyr, og nok også en lille økonomisk investering. Vil du bruge en spinningscykel kan du se listen her over de bedste af slagsen, men du kan også finde andre tests hos forbruger-guide.dk, hvis der er andet udstyr, du vil investere i.

Giv resultaterne tid

Der er forskellige grunde til at starte med at træne, selvom der ikke er nogen grund, der er mere rigtig end andre. Nogle begynder at træne for at tabe sig eller for at få et mere muskuløst udseende, mens andre blot begynder at træne for at leve et generelt sundere liv.

Begynder du at træne, fordi du gerne vil se fysiske ændringer ved din krop, er du nødt til at forberede dig på, at det tager tid. Du kan hurtigt blive demotiveret, hvis du regner med at se resultater med det samme, så det gælder om at have lidt tålmodighed.