Sådan sparer du penge i din private bolig med billigere elpriser

Dette indlæg er sponsoreret.

En konstant stigning i elpriser og elregninger er ikke noget, nogen bør være tilfreds med. Derfor bør du som kunde og forbruger vælge et elselskab, der kan tilbyde dig en fair og billig elpris. Mange elleverandører har tilbud og rabatordninger, men du bør faktisk overveje de elselskaber, som kan tilbyde dig et produkt til en fast, billig pris – og helst en pris, der lægger sig under markedspriserne. Hvis du gør dette, er du sikret en stor besparelse på elregningen i din private bolig.

Du bør sammenligne priser, når du vælger et nyt elselskab. Når du sammenligner elpriser, kan du være sikker på, at du ved, hvad elpriserne er i dit område, og hvordan de forskellige elselskaber lægger deres pris, hvor du bor – der kan nemlig være forskel. Tag en snak med de leverandører, du overvejer at blive kunde hos, og tal om den specifikke pris for dig. På den måde får du også afprøvet leverandørernes kundeservice og finder ud af, hvor lang tid det tager at komme igennem hos dem.

Simple og billige elpriser – sådan scorer du en god elpris

Når du skal vælge en elleverandør, bør du sørge for at vælge én, der offentliggør sine elpriser. På den måde sikrer du dig, at leverandøren kan stå ved sine priser og ikke har skjulte tillæg eller bindingsaftaler. Dit nye selskab bør også holde sig opdateret omkring elpriserne på markedet – så er du sikret en billig pris, der matcher markedet, hvilket vil give dig besparelser. Vil du vide mere om, hvordan du kan spare på din elregning? Læs mere her.

Selvom det ikke er helt vildt spændende at følge med på elmarkedet, er det dog nødvendigt, at du sætter dig ind i elpriser, for at du kan få besparelser på din elregning. Din elleverandør bør også holde sig opdateret på elfronten for at kunne blive ved med at tilbyde dig den billigste elpris. Du kan med fordel vælge et elselskab, som er villig til at købe strøm af dig, hvis du har din egen elproduktion.

Spar penge med variable elpriser

Elregningen er dér, hvor du som forbruger kan spare en masse penge i din private bolig. Vælg en elleverandør, der leverer variable elpriser frem for faste priser. Med variable elpriser er udsvinget minimalt, og det gør det muligt for dit elselskab at kunne følge markedet og stadig tilbyde dig en billig elpris. Er du i tvivl om, hvad det betyder for dig, kan du gå ind på Forsyningstilsynets elprisstatistik og sammenligne elmarkedets priser og eventuelle udsving – som er minimale og uden den store betydning for din privatøkonomi.

Lav rutineændringer, og gør store besparelser

I forlængelse af de gode elpriser kan du selv gøre en del derhjemme for at spare penge på din elregning. Du kan blandt andet sørge for at slukke for standby-knapperne på apparater som TV og forlængerledninger. Standby-knappen er en af de største syndere og en stor elsluger, som ses tydeligt på din elregning. Desuden er det en god ide at udskifte gløde- og halogenpærer med LED-pærer i alle lamper i din bolig. Sørg desuden for at spare på strømmen ved at slukke lys og andre apparater, der er tilsluttet strøm, når du forlader et rum.