Sådan bliver du den bedste til at køre gokart

Gokart er en meget populær sport – især om sommeren. Men ligesom med så mange andre sportsgrene, er den dog kun helt sjov, hvis man vinder. Vi har derfor her samlet nogle af vores bedste tips til, hvordan du bliver den bedste til at køre gokart og vinder over alle dine venner og/eller familiemedlemmer.

Forberedelse er nøgleordet

Du kan ikke vinde uden ordentlig forberedelse, men hvordan forbereder man sig egentlig? Der er faktisk meget, du kan gøre, inden du overhovedet kommer ud til banen. Du bør f.eks. gå ind og nærstudere banen, så du får et godt overblik over bl.a. sving. De fleste udbydere har normalt billeder og kort over banerne på deres hjemmeside, så her kan du få al den information, du skal bruge. Når du så kommer frem, bør du også tage et kig på de forskellige gokarts. Du bør her vælge den gokart, der har de dybeste huller i dækkene. Det er nemlig den gokart, som har det bedste greb på banen. Når du så er klar til at køre, skal du lige sørge for, at du sidder ordentligt. Du skal indstille sædet således, at du kan nå begge pedaler og give fuld gas – og så skal du placere dine hænder på kvart i ni og kvart over tre hele løbet igennem for at have den bedst mulige kontrol over karten.

Hold hovedet koldt under løbet

Farten stiger og konkurrence spidser hurtigt til, men det er vigtigt, at du holder hovedet koldt og forholder dig roligt. Du får absolut intet af at lade konkurrencen stige dig til hovedet. Det kan nemlig betyde, at du får for meget fart på og misser svingene – og det koster dig meget værdifuld tid at komme tilbage på sporet. Hemmeligheden bag sejren er at køre med rolige og bløde bevægelser, så dækkene har et godt greb i asfalten hele løbet igennem. Det er også vigtigt, at du sidder stille og ikke læne med i svingene. Det kan nemlig betyde, at du mister greb i asfalten. Derudover skal du holde en høj fart hele banen igennem, hvis du gerne vil vinde. Det gør du ved at starte svinget så bredt som muligt, søge ind mod det punkt, hvor karten er tættest på indersiden af svinget og så søge bredt ud i svinget igen. Sidst men ikke mindst er det også vigtigt, at du holder fokus på din egen kørsel. Lad ikke de andre distrahere dig og hold øjnene på din egen vejbane.

Hvis du skal en tur ud at køre Gokart, kan vi anbefale Vandel Gokart. De har en fantastisk bane og nogle vilde karts, hvor du kan give din venner baghjul. Du kan læse mere om Vandel Gokart her.