Sådan forsømmer du ikke havearbejdet

Havearbejde er ikke alles kop te. Er du en af de personer, der absolut ikke finder det spændende eller underholdende at lave havearbejde, er der her nogle gode råd. Det kan nemlig være svært at finde motivationen til noget som havearbejde, når man på ingen måde har en interesse for det.

Havedag for dig med fælleshave

Bor du i en boligblok eller et rækkehus, hvor der er tilhørende fælleshave, kan du evt. foreslå boligfællesskabet at arrangere en eller to årlige havedage. Da kan alle samarbejde om at lave det fornødne havearbejde, samtidig med at der vil være plads til hyggesnak og mindre fokus på det kedelige arbejde.

Holder du et par pauser i løbet af din næste havedag, hvor du stikker hjem til dig selv for at slappe af uden at skulle være social, kan du for eksempel læse på Nordfyns Netavis i pausen. Det kan være rart at vende fokus væk fra ens eget liv og over til nyheder m.m. Dem kan du læse på Nordfyns Netavis.

Hold dig til din plan

Bor du i en almindelig villa eller blot et mindre hus med have i et boligkvarter, har du ikke på samme måde et fællesskab at kombinere havearbejdet med. Et råd til dig, der må klare plejningen af din have på egen hånd, er at planlægge forud, hvornår du vil gå i haven. Derefter er det vigtigt, at du holder dig til den plan og ikke bakker ud pga. dårlige undskyldninger, når havedagen/havedagene oprinder.

Vent, til temperaturerne stiger

Synes du egentlig, at du burde ordne størstedelen af havearbejdet i foråret, men har du ikke lyst, fordi vejret er for køligt endnu? Så bør du huske, at det er tilladt at vente, til temperaturerne stiger et par grader mere. Selvom det ville være rart at have ude af verden, nytter det ikke, at havearbejdet foregår under unødvendigt dårlige vejrforhold.