Sådan her kan du blive bedre til at passe på dig selv

Sociale medier florerer med de såkaldte ”self care” opslag og videoer. De er med til at skabe en kultur, hvor self care og det at passe på sig selv er duftlys og toast med avocado. Når du passer på dig selv, gør du så meget mere end at tænde et duftlys og spise en avocadotoast. Du står op og reder din seng, du får spist morgenmad, du får taget et bad; kort sagt handler self care om de ting i din hverdag, der ikke altid virker så svære, men nogle gange kan være det, du ikke kan gøre. Så hvordan kommer du egentlig i gang med at passe på dig selv, når alt er for overskueligt?

Et lille skridt ad gangen

Når du står overfor noget, der er alt for overskueligt, så glem alt det, der er svært. Hvad er det første skridt? Om morgenen vil det være at komme ud af sengen. Næste skridt er et bad. Hvis det er for overskueligt, så bryd det ned i små dele, og tag et skridt ad gangen.

Står du i den situation, hvor de små skridt alligevel bliver for store og voldsomme, bør du finde nogen, der kan give dig et par gode råd med på vejen. En psykolog i København kan med garanti hjælpe dig godt på vej.

Hvorfor psykolog er en god idé

Du står måske med tanken, at du ikke har brug for en psykolog. Det behøver du nødvendigvis heller ikke at have, men det vil altid være en god idé at ringe derind og få aftalt en tid til første samtale. Så kan du derefter vurdere, om du har lyst til at fortsætte. Måske konkluderer psykologen, at du har behov for flere samtaler. Men i sidste ende er det din beslutning om, hvordan du vælger at passe på dig selv.